Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda cybex (İzokinetik Kas Kuvvet) testleri yapılmaya başlandı. Bölge sporu açısından bir miladın yaşandığı bu ölçümlerle ilk kez Akhisar Belediyespor ve Manisaspor gruplar halinde testi yaptırdı. Üniversite bünyesinde performans birimine kandırılan cihazlarla Manisa’da ilk olarak 2016-2017 sezonunda yapılan bu testler ile bir çığır açılmış oldu. Akhisar Belediyespor ve Manisasporlu yöneticiler bu ölçümlerin daha önce İstanbul ve İzmir’de yapıldığını ifade ettiler. 
AKYÜZ “VERİMLİLİK VE YÜKSEK PERFORMANS ŞART” 
Celal Bayar Üniversitesi Besyo Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akyüz, üniversitede akademik yönüyle, peformans ölçümleri ile bayan futbolunda Avrupa Şampiyonası ve projelerle de ülke futbolunun gelişimine önemli katkısı olan bir akademisyen ve futbol antrenörü. 
Akyüz yaptığı açıklamada”Sporun milyarlarca dolarlık dev bir sektör haline gelmesi, sporcunun, kulüplerin ve ülkelerin başarısının önemini daha da artırmıştır. Manisada ilk kez aynı anda ilk kez iki profesyonel kulübün ölçümlerini yapıyoruz. Buna voleybol, basketbol, amatörde de hizmet etmek istiyoruz. Zaten bu ölçümler tüm profesyonel ve amatör takımların yapması gereken bir ölçüm. Verimlilik için de şart. Üniversitemiz de performans ölçümleri ile bölge futboluna ve sporuna da el atmıştır.”dedi.
Editör: TE Bilişim