Açılış törenine Mani Vali Mustafa Hakan Güvençer, Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, il müdürleri, öğretim üyeleri, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Radyonüklid Tedavi Merkezinde, halk arasında 'Atom Tedavisi' olarak bilinen radyoaktif iyot tedavisi yapılacak ve tiroid kanserinde, tiroid bezinin ameliyat ile alınması sonrası kalan tiroid dokusunun kanserli hücrelerini yok etme işlemi gerçekleştirilecek. Radyoaktif iyot tedavisi metastazları göstererek hastalığın tekrarlanmasını azaltıyor ve sağ kalımı uzatıyor. Uygulama kolay, ucuz, etkin ve güvenirliği kanıtlanmış bir tedavi türü.
MCBÜ Rektör Danışmanı ve Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin açılışta yaptığı konuşmada, “19 yıllık bir çabanın gerçekleştiğini görmekten çok mutluyum. Vizyon sahibi, yeniliklere önem veren, Hafsa Sultan Hastanemize sonsuz destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi olmak üzere Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof Dr. Birol Kovancılar’a, Başhekimimiz Prof. Dr. Emin Kurt’a, Hastane Müdür Yardımcımız Ramazan Çınar’a; bu işin bir ekip işi olması nedeniyle başta Prof. Dr. Gül Gümüşer olmak üzere tüm nükleer tıp çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Desteklerini esirgemeyen Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Nükleer Tıp Anabilim Dalındaki hocalarım ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çevre illere de hizmet verecek olan merkezimizin Manisa’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 
Değişen ve gelişen teknolojiye bağlı olarak ortaya çıkan yeni ihtiyaçlardan sonra yatırım planlamalarını yaptıklarını ifade eden Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, “Üçüncü basamak sağlık hizmetleri sunan üniversite hastanesi olarak, bugün açılışını yaptığımız Radyoaktif İyot Tedavisi Merkezinin; Balıkesir, Uşak, Afyon gibi komşu illerde olmadığı için önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini düşünüyoruz ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ise, bilimsel standart ve etik değerlerden ödün vermeden, güncel teknolojiyi takip ederek çalışmalarına devam ettiklerini ifade ettiği konuşmasında, “Sağlık alanındaki tedavi yöntemlerinde hızlı bir ilerleme görülüyor. Dolayısıyla, sahip olduğumuz durumla yetinme gibi bir lüksümüz yok. Sürekli yeni hizmet alanlarına ihtiyaç duyuyorsunuz. Teknolojiyi sürekli yenilemek durumundasınız. Bilim ve teknolojideki gelişmenin her alanda olduğunu biliyorsak; Hastanemize, ihtiyaçlarına çok daha fazla duyarlı olmak, katkı sağlamak durumundayız. Göreve geldiğimiz günden itibaren bunu gerçekleştirmeye çalıştık. Sürekli ufak ufak dokunuşlarla hastanemizde sunduğumuz sağlık hizmetinin etkinliğini, kalitesini ve hastalarımızın memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımız büyük bir hızla ve heyecanla devam edecek. Genişlemek istiyoruz, yeni merkezler kurmak istiyoruz” dedi.
Hastanede açılan ve açılacak olan birimler hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Çelebi, on yedi bin metrekare kapalı alanı olacak ek hizmet binasının temelinin atıldığını ve hafriyat çalışmalarının başladığını belirterek, “Üniversitemizde çok güzel şeyler yapılıyor. Ufak ufak yapılanlar var, büyük ölçekli gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımız var. Bizler ilk günkü gibi aynı heyecan, aynı şevkle toplumuza ve milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi
.    
Vali Mustafa Hakan Güvençer, Manisalı hemşerilerimizin tamamını mutlu edecek, ilimize kazandırılmış bu birimin açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Üniversitemizin atacağı her adım, hastanemizin kazanacağı her yeni teknolojik merhale, hepimizi mutlu eder. Öncelikle ilimize ve bu merkezden hizmet alacak olan hasta ve hasta yakınlarımıza hayırlı olsun, birçok hastamıza şifa olsun” diye konuştu.
Ardından Radyonüklid Tedavi Merkezi gezilerek, MCBÜ Rektör Danışmanı ve Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin’den bilgi alındı. Haber Merkezi
 

Editör: TE Bilişim