Alman vatandaşı 61 yaşındaki Inge Rott, kendi ülkesi yerine Türkiye’de tedavi olmayı tercih etti. Rott, Turgutlu Devlet Hastanesinin Almanya’daki özel hastanelerden bile daha güzel olduğunu ve kendisiyle yakından ilgilenildiğini söyledi.

Almanya’nın Schuttern şehrinde yaşarken emekli olduktan sonra Türkiye’de Aydın’ın Kuşadası ilçesine yerleşen Inge Rott (61), evinde sağ ayağını kırınca, kendi ülkesi yerine Türkiye’de tedavi olmayı tercih etti.

Kuşadası ilçesinde ikamet ettiği sitedeki komşuları tarafından Söke Devlet Hastanesine kaldırılan ve burada ameliyat olması gerektiği söylenen Inge Rott’a, sigorta şirketi ülkesi Almanya’dan ambulans uçakla kendisini alabileceklerini söylemesine rağmen, site komşularının tavsiyesi ile geldiği Turgutlu Devlet Hastanesinde tedavi olmayı tercih etti.

Turgutlu Devlet Hastanesinde Ortopedi Uzman Doktor Mehmet Vatansever tarafından tedavi edilen Inge Rott’un sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Vatansever, "Ayak bileği çift kırığı nedeni ile ayak bileğinin her iki taraftan girerek ameliyat yaptık. Kaymış bir kırıktı, yerine oturttuk. Gayet de güzel geçti. Kendisi de çok uyumluydu. Hastamızın biraz korkusu vardı ama belinden uyuşturarak yaptık. Her şey çok güzel seyretti. Kendisini tanımaktan da çok memnun kaldık." dedi.

Turgutlu Devlet Hastanesi’nin Almanya’da bulunan özel hastanelerden bile daha güzel olduğunu söyleyen 61 yaşındaki Inge Rott, "Burada tedavi olmak çok güzel. Herhangi bir ağrım yok. Çok iyiyim. Ben burada misafirim ama burayı çok sevdim. Benim ablam ve torunum Fransa’da oturuyor. Fransa’da bir hastanede tedavi olurken orada mikrop kaptı ve çok hasta oldu. Burada böyle bir durum yok burası çok güzel." şeklinde konuştu.

Inge Rott’un birkaç gün hastanede gözlem altında tutulacağı ve daha sonra taburcu edileceği öğrenildi.
Kaynak: iha