Haber: Diyar Aslan
Ahmetli ilçesi Cambazlı Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki engelli vatandaş Adnan Durdut, oturduğu evde tek başına yaşadığını söyleyerek, yakacak ve temizlik ihtiyacının karşılanması için yetkililerden yardım istedi.
"ODUNUM YOK, SOBAM YOK"
Belediye görevlilerinin evini inceledikleri halde 4 Bin TL'lik masrafı karşılayamayacaklarını söyleyerek geri gittiklerini söyleyen Durgut, "Tek başına yaşıyorum. 3 defa ameliyat oldum, 3 sefer ayağım kesildi oğlum bir kez dahi yanıma gelmedi. Evimde şu anda odunum yok, sobam yok. Evimi temizleyemediğim için rutubet kokuyor. Evime badana yapılması lazım. 2 seneden beridir belediye ve kaymakamlık çalışanları evime gelip ölçüp biçtikten sonra masraf fazla diyerek geri gidiyorlar. 'Evin masrafına 4 Bin TL masraf gider' diyerek bana yardımcı olmadılar. Çok mağdurum" ifadelerini kullandı.
"AKÜLÜ SANDALYEM YOK, İHTİYAÇLARIMI GİDEREMİYORUM"
Daha önce kendisine yüzde 78 engelli raporu verildiğini ve yeni rapora göre yüzde 72 engelli olduğunu bildiren Durgut, akülü sandalye ihtiyacı olduğunu söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Durgut, "Bacağım diz üstünden kesik, şu an da yüzde 78 engelliyim. Bana yeniden rapor verdiler, yeni rapora göre 72 engelliyim. İhtiyaçlarımı gideremiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, 'Bir vatandaşın sobası dahi yoksa gidip kuracaksın 'diyor. Bunu rağmen kimse bizimle ilgilenmiyor. Ahmetli Belediyesi bizimle ilgilenmiyor. Akülü sandalye için Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne de müracaat ettim, biz sizi arayacağız diyerek geri gönderdiler. Mağdur durumdayım" dedi.
"EVİME GECE GİRİP ÇIKAMIYORUM"
3 ayda bir aldığı engelli maaşının ihtiyaçlarını karşılaması için yeterli olmadığını söyleyen Durgut, yaşadığı maddi sıkıntıları şu cümlelerle ifade etti: "Evimin önünde bulunan sokak lambası 3 seneden beridir yanmıyor. Evime gece girip çıkamıyorum. Sürekli telefon etmeme rağmen ilgilenen olmadı. 3 ayda bir engelli maaşı alıyorum. Bunun 700-800 lirası ilaç masraflarına gidiyor. Alığım maaş ilk iki ayımı kurtarıyor fakat üçüncü ayda cebimde para kalmıyor. Geçtiğimiz günlerde belediyeden suyu kesme raporu geldi. Elektriğimi, suyumu ödemekte güçlük çekiyorum."

Editör: TE Bilişim