Son günlerde radar cezaları çığırından çıktı. Olur olmaz her yerde tuzak kurar gibi… Kaymak gibi yollarda garip hız sınırları yüzünden sürücülerin çoğu bu radara yakalanıyor. Çünkü artık eskisi gibi değil. Araçlar hızı göstermiyor. İnanın çoğu zaman kaçla gittiğinizi farketmiyorsunuz bile. Ayrıca araçların durma mesafesi eskisinden daha kısa. ABS var, cart var curt var.
Hız sınırı elbette olmalı. Ama bu sınırlar belirlenirken teknik olarak 1975 model bir araç baz alınırsa ortaya garip trafik levhaları çıkıyor.
75’le giden aracın sürüsüne ceza postalanıyor. Mantık dışı, uygulanması imkansız hız sınırları konmuş. İleride 4 şeritli köprü var, hız sınırı 50! Hızınızı levhaya uyup 50’ye düşürürseniz zincirleme kaza olur! Ve bu köprüden Karayolları Genel Müdürü 50’yle geçiyorsa ben dişimi kırarım!
Mantıklı yasaklar, mantıklı kuralların uygulanabilirliği de daha kolaydır. Ve son günlerde sırf radara yakalanmamak için yeni bir yöntem türemiş durumda. Ön plaka çıkarılıyor. Böylece radarın plakayı okuması engelleniyor. Bu da yanlış tabi... Ancak sen olur olmaz her yere tuzak kurarsan vatandaş da tuzaktan bir şekilde kaçmanın yollarını arar. Ve böyle gayri meşru yöntemleri bir bakarsın hiç ummadığın insanlar bile uygular olmuş!  
Bazı kuralları gözden geçirmek, hız sınırlarını güncellemek zorundayız. Elbette trafik canavarları, hız tutkunları gerekli cezayı alacak. Ancak her cezanın bir mantıklı karşılığı da olmalı ki caydırıcılığı olsun.   
Eskisine kıyasla çok daha geniş ve güzel yollara sahibiz. Allah yapanlardan razı olsun. Ama bu güzelim kaymak gibi yollarda 80’le 90’la da gidilmez ki be kardeşim! 
Devlet ceza kesiyorsa haklı olmalı. İnsanlar isyanda… Yorumlara bir göz attım. Herkeste aynı dert…     
Zekeriya
Çocuğumu acil hastaneye götürürken sabah 04:30 da 72 hız ile 412 TL ceza geldi. O saatte yol tamamen boş kimseyi tehlikeye atacak hızda değil. Hastaneden acil gittiğime dair rapor çıkartırsam cezam iptal olabilir mi?
Nuri Tetik
70 olan yola 93 yapmışım, 412 TL gelmiş. Ama uyarı levhası yok. Ayrıca araba arkadaşımın adına itirazı ben mi yapacağım yoksa ruhsat sahibi mi?
Serdar
İzmir-Aydın otobanında 133km/h ile trafik cezası yedim. Bildiğiniz üzere otobanda hız limiti 120km/h ve %10 tolerans ile bu limit 132 km/h olmakta yani üst limiti 1km/h ile geçerek ceza yemiş bulunmaktayım. İtiraz etmeyi düşünüyorum çünkü bu ekipmanların da bir hata payı olmaktadır.
İbrahim
80’le radara girdim ceza ne kadar gelir
Ozan Baştürk
Balıkesir Susurluk’ta sabah 05:33’te radar cezası yedim. 199 TL geçirdiler sabah sabah. Erken ödeme ile 150 TL haftalığımın yarısı gitti.
Samet
50 hız sınırı olan yerden 57 ile geçmişim. Ne kadar ceza gelir. %10 bile değil!
Okan
50 km hız sınırı olan yola 67 ile girdim. 400 TL. Ben çalışanım. Bu benim bir haftalık maaşım. 
Cenk
Yıl olmuş 2016 radar cezamızı postacıdan bekliyoruz.
Suat
Vatandaşı aşırı hızdan değil de ufak tefek 5-10 km aşımda bile cezalandıran sistemi ve bunu koyanları kınıyorum. Doğru bulmuyorum.
Adem
Çok saçma yerlerde hatalı radarlar konulmuş. Hız sınırı tabelasını gördüğünüzde radara girmiş oluyorsunuz. Haram olsun…
Birde 50 km hız sınırı mı olur?
Durum bu…
FIKRA…
Aslında fıkra değil. Ama fıkra gibi…  
Ahmet Can isimli kullanıcı uzmana soruyor;  
Ferrarim’le 290’la radara girdim. Ne kadar ceza yerim?
Uzman cevaplıyor;  
412 TL ödeyeceksin ama Ferrari ile radara girmişsen bunu dert etmezsin… J
Manisa İl Genel Meclisi’nin eski başkanlarından Dursun Ali Yıldız’ın makam aracı radara girer. Trafik polisi efendim radara girdiniz der. Dursun Ali Yıldız’ın cevabı önce şaırtır sonra güldürür.
Çok kalmayacağız radarda, hemen çıkacağız…