CHP İl Başkanı Halil Tokul, 24 Aralık’ta yapılacak il kongresinde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. 27 Aralık 2015 tarihinden bu yana CHP İl Başkanlığı görevini yürüten Başkan Tokul, Manisa’da delege seçimlerini tamamladıklarını söyledi. Başkan Tokul, ilçelerin kongre tarihlerinin belli olduğunu ama birkaç ilçede takvim değişikliğinin olabileceğini belirtti. Başkan Tokul, parti içi delege seçimlerini bitirdiklerini, ilçe kongrelerinin 25 Kasım itibariyle başlayıp, 10 Aralık’a kadar devam edeceğini söyledi.

“DEMOKRATİK ŞEKİLDE YARIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Başkan Tokul, seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçeceğini belirterek, “Kendisini CHP içerisinde çalışmaya hazır hisseden arkadaşlarımız istedikleri platformda aday olabilirler. Demokratik bir şekilde yarışımızı sürdüreceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bütün adaylara başarılar diliyorum. 24 Aralık’ta yapılacak olan il kongresinde yönetim kurulumuzun aldığı kararla bir dönem daha görevi sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

“SEÇİMLERDEN BAŞARI İLE ÇIKACAĞIZ”
İl kongresinde doğal delegelerle birlikte yaklaşık 645 delegenin oy kullanacağını belirten Başkan Tokul, önümüzdeki 2 yıllık süreç içerisinde yapılacak olan yerel seçimler ile genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarılı bir şekilde çıkacaklarını ifade etti.
Başkan Tokul, il başkanlığına adaylığını açıklayan ancak partili birinin sosyal medyada yazdığı yazı üzerine darp ettiği iddiasıyla disipline sevk edilen Merkez İlçe eski başkanlarından Engin Uzun ile ilgili olayın basına yansıdığını hem Engin Uzun’un hem de partilinin disipline sevk edildiğini ve disiplin sürecinin devam ettiğini açıklayarak, disiplinden çıkacak karara göre açıklama yapılacağını söyledi.

CHP İLÇE KONGRE TAKVİMİ
25 Kasım 2017 tarihinde Demirci ilçesiyle başlayacak ve 10 Aralık 2017 tarihinde Şehzadeler ve Turgutlu ilçeleriyle tamamlanacak olan ilçe kongrelerinin takvimi şöyle: CHP Demirci, Köprübaşı, Gördes ilçelerinde 25 Kasım, Kula ve Selendi’de 26 Kasım, Akhisar, Gölmarmara ve Ahmetli’de 2 Aralık, Kırkağaç, Saruhanlı ve Yunusemre’de 3 Aralık, Soma’da 6 Aralık, Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli’de 9 Aralık, Şehzadeler ve Turgutlu’da 10 Aralık.
 

Editör: TE Bilişim