Tamer Akkal şunları söyledi:
“31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde milletimizin iradesi ve takdiriyle ulaşılan sonuçlar, partimizin ciddi bir farkla ülke genelindeki zaferini ortaya koymaktadır. Partimizin bir beka meselesi olarak gördüğü bu sürecin, milletimizin birlik ve beraberliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla ortaklaşa bir yol izleyerek Cumhur İttifikamızın bir diğer kanadı olan Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte ülkemizin geleceğini düşünerek ortaya koyduğumuz siyasi hedeflerimizin seçmenlerimiz tarafından doğru anlaşıldığını görmekteyiz. Vekili olmakla onur duyduğum Manisamız ve ilçelerindeki belediye başkanlıklarının çoğunluğunda Cumhur İttifakı olarak sağladığımız başarı, hemşehrilerimizin bu süreci takdir ettiklerini ve desteklediklerini göstermektedir.
AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kazandığımız belediye başkanlıklarıyla birlikte kaybettiğimiz belediye başkanlıkları da partimiz adına bir sonuç değerlendirmesi, öz eleştiri yapmamızın gerekliliğini ortaya koymaktadır. Partimizin bu sonuçlardan yola çıkarak milletimizin beklentilerini doğru analiz etmesi ve önümüzde bulunan 4,5 yıl içindeki süreçte faaliyetlerini halkımızın değişen eğilimleri doğrultusunda planlaması büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye genelindeki sonuçlara baktığımızda; Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan bazı illerimizde, 2014 Yerel Seçimleri’ne göre partimizin oy oranlarının yükseldiği görülmektedir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız, Kürt kardeşlerimiz; kimlik temsili üzerinden yürütülen politikaları benimsemediklerini ve buna itiraz ettiklerini sandıkta kullandıkları iradeleriyle göstermektedirler.
Manisa’da Milliyetçi Hareket Partisi ile girdiğimiz seçimlerde görmekteyiz ki, Cumhur İttifakı Manisa’da gücünü birleştirmeyi başarmış; AK Parti olarak 9 ilçede, MHP ise 4 ilçede belediye başkanlıklarını kazanmış olmakla birlikte meclis üyeliklerinde de üstünlüğü sağlamıştır. Toplamda 13 ilçe ve büyükşehir belediyesinin yönetimi Cumhur İttifakı’nın değerli ve tecrübeli kadrolarıyla yönetilecektir.
Manisamızda seçim öncesinde yaptığımız çalışmalardaki hemşehrilerimizle buluşmalarımızda sıkça vurguladığım gibi, ilimiz ve ülkemiz genelindeki sonuçlar, kimlik siyasetinin arkasına gizlenen belirli çıkar politikaları dahilinde kurulan ortaklıkların geçersizliğini kanıtlamaktadır. Milletimizin iradesi, ülkemizi bölmeye yönelik eylemlere ve terör örgütünün desteğini alan hiçbir siyasal oluşuma izin vermeyeceği yönünde olmuştur. Milletimizin takdiri, bireysel çıkarların ve ekonomik pazarlıkların, ülkemizin istiklalinin ve istikbalinin korunması gerçekliğinden daha önemli olmadığı ve olamayacağı yönünde ortak bir tavrın gerçekliğini ortaya koymaktadır. Milletimizin gösterdiği bu tavrı kutluyor, yerel seçim çalışmalarında gece-gündüz demeden çalışan, bizlerle omuz omuza yürüyen, bizlere inanan ve yürekten destekleyen hem AK Partimizin hem de Milliyetçi Hareket Partisi’nin fedakar teşkilat mensuplarına, hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım.”
Editör: TE Bilişim