Geçtiğimiz Aralık ayı sonunda gerçekleştirilen CHP Manisa olağan il kongresinde başkanlığa seçilen Semih Balaban, manisahaberleri.com'u ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3-4 Şubat'ta düzenleyeceği kurultayla ilgili açıklamada bulunan Balaban, "Cumhuriyet Halk Partisi 3-4 Şubat'ta Ankara da büyük kurultayını gerçekleştirecek. Dört tane genel başkan adayımız var. O dört aday da bizim için önemlidir. Hangi aday seçilirse bizim için saygı değer bir başkandır. 3 Şubat'ta biz genel başkanımızı seçeceğiz. 4 Şubat'ta da Cumhuriyet Halk Partisi yönetecek 60 kişilik parti meclis üyelerini seçeceğiz. Genel başkanlık seçimi kadar parti meclisinin seçimi de önemlidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi aynı zamanda bir kadro partisi bir program partisidir. Bu anlamda parti meclisi üyelerinde de üretken, çalışkan, başarılı parti beş üyelerini bu örgüt seçmelidir" şeklinde konuştu.

MANİSA'DAN DÖRT ADAY VAR
Manisa il örgütünün, parti meclisine girmek için çalışmalarda bulunduğunu söyleyen Balaban, "Manisa’dan dört  tane arkadaşımız parti meclisi üyesine aday. Mevcut iki milletvekilimiz sayın Mazlum Nurlu ve Sayın Tur Yıldız Biçer,  milletvekili adayımız Salihli’den Sayın Sabri Kemel ve Yunusemre İlçe Başkanımız Serdar Bozyaka. Serdar Bozyaka’nın farklı bir durumu var. Gençlik kotasından aday bizde Manisa’da il örgütü olarak 21 kurultay delegemiz var. 3’ü milletvekili, 18’i Kurultay Delegesi olmak üzere biz bu 4 parti meclisi üyesi adayımıza tabii ki destek vereceğiz. Onları ne kadar çok parti meclisine sokabilirsek bizim için başarı olacak. Tabii kolay bir şey değil parti meclisine girmek. Çünkü, parti meclisine yoğun bir talep oluyor. 600’den fazla aday yarışıyor. Yüzde 10’a girmek için veya 10’da 1’e girmek için bu anlamda biz elimizden geleni yapacağız" dedi.

"DEMOKRATİK BİR TUTUM İÇİNDEYİZ"
Manisa il örgütü olarak demokratik bir tutum içinde olduklarının altını çizen Balaban, şunları söyledi:
"Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiyi içselleştirmiş bir partidir. Biz bu konuda Manisa olarak farklı adaylara teveccüh edecek kurultay delegelerimiz vardır. Biz bu anlamda da Manisa il örgütü olarak demokratik bir tutum içindeyiz ve kurultay delegelerimiz hangi görüşte olursa olsun görüşlerine saygılıyız. Ama şunu söyleyelim, bu kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi daha da güçlenerek çıkacak ve 2019 için çalışmalarına hemen başlayacaktır. Kurultayımızın hem partimize hem de Türkiye’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden manisahaberleri.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Yalçın ise CHP İl Başkanı Semih Balaban ve yönetimine başarılar dileyerek, manisahaberleri.com'un çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim