“DEVLET ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ” 
CHP Gurup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, referandum sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Bazı seçim zarflarının mühürsüz olmasıyla ilgili YSK’yı eleştiren Özel, “Tam bir hukuksuzluk haliyle karşı karşıyayız. Düşünün çelişkiyi; Ben hayır vermeye gitmişim elimde mühürde evet yazıyor. Herkes bu konuya o kadar hakim değil ki. Bunun yanında bir sürü usulsüz uygulama var.  Devlet devlet olmaktan çıkmış. Çıkar amaçlı organize bir suç örgütü gibi çalışıyor. Anket şirketleriyle, YSK’sıyla, Anadolu Ajansıyla, çıkar amaçlı, rejim değiştirme amaçlı bir suç örgütüyle karşı karşıyayız. Hepimizin güvencesi olması gereken YSK vatandaşı aciz bıraktı.” dedi.  
“YÜZDE 49 DA OLSA BU BİR ZAFERDİR” 
Hayır bloğunun aldığı yüzde 49 oyun bir zafer olduğunu belirten Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zafer CHP’nin değil, Ak Partilisiyle, MHP’lisiyle, Kürdüyle Türküyle, lazıyla, çerkeziyle, bu ülkede yaşayan ve bu ülkenin kuruluşunu bilen herkesin zaferidir. Çünkü karşımızda öyle bir şey var ki; İstanbul’da üst üste 80 evet billboard, bir tane bizim saçı örgülü kızımız. Üstüne 90 tane daha evet billboard.  Devletin tüm uçaklarının tüm helikopterlerinin tüm makam araçlarının kullanıldığı bir kampanya yürütüldü. 18 dakikalık tv konuşması süresine karşın 1 dakika hayır süresi verildi.  Akıl almaz bir eşitsizlik içinde yürütülen kampanya karşısında 49 var ya 49 muhteşem bir zaferdir. 49 Türkiye’nin parlamenter sisteme sahip çıktığını gösteren bir zaferdir. Bu oran kutuplaşma siyasetinin çöktüğünü göstermiştir.”
“BALKONA VEDA İÇİN ÇIKTILAR”   
Seçim akşamı yapılan balkon konuşmalarıyla ilgili de yorumlar yapan Özel, “Balkonlara çıktılar ya! O balkonlara veda konuşmasıydı. Bundan sonra sen kimsin diyemeyecekler. Karşılarında artık yüzde 49 var. Ve yüzde 51’le hiçbir sorunu olmayan yüzde 49.” dedi 
Manisa’da hayır oylarının yüzde 55 çıkmasıyla ilgili de açıklaşmalar yapan Özel, “CHP’nin oyu Manisa’da yüzde 29’dur. 4 puan da HDP’nin oyu var yüzde 33. Manisa’da yüzde 55 ‘hayır’ çıktı. MHP ile AKP’ye oy vermiş yüzde 22 seçmen hayır oyu kullandı. Bu CHP’nin bir başarısı değil. Bu başarıda CHP çok önemli bir aktör. Ve bundan sonra bu yüzde 49 kendini hiçbir yerde yalnız hissetmeyecek. Biz gece sokağa çıkmadık. Kazansak da kaybetsek de çıkmayacaktık. Ama kimse sanmasın ki CHP bu usulsüzlükleri kabul ediyor. Etmiyoruz. Sonuna kadar karşılarında olacağız.  Bu rejimi onlara yine değiştirmeyeceğiz.” diye konuştu. 
“TAYYİP ERDOĞAN’A YÜZDE 51 İLE TAŞITMAZLAR” 
Henüz sonuçlar kesinleşmediğini vurgulayan Özel, “Kesinleşse bile bu bir hukuki metindir. Hukuki metinler bazen meşru olmaz. Yani yürürlükte olur ama geçerli olmaz.  Bu anayasa bu sonuçlar kesinleşirse yürürlükte olacak. Ama meşru olmayacak. Kenan Evren yüzde 92 aldı meşru değildi, taşıyamadı. Kenan Evren’in yüzde 92 ile taşıyamadığı anayasayı Tayyip Erdoğan’a yüzde 51 ile taşıtmazlar. Bu böyle bilinsin.  MHP İle AKP’nin dostluğu mezara kadar değil bu pazara kadardı. Bundan sonra iki parti arasında büyük çatışmalar olur. MHP’nin inanılmaz sağduyulu, hem partisini hem ülkesini seven oyuna gelmeyen bir kitlesi var. MHP yönetimi sanıyordu ki bu yanlışa bütün MHP’liler orta olacak. Orta olmadıkları ortaya çıktı.” diye konuştu.   
   





 
Editör: TE Bilişim