CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, isim vermeden eleştirdiği AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan’ın CHP Parti Meclisi bildirisi hakkında yaptığı eleştirilere sert yanıt verdi. Özel, “CHP’ye laf söyleyenlere cevap vermek mümkün değil. Bunlar için vidanjör lazım” dedi.
CHP Parti Meclisi’nin bildirisinin yankıları devam ediyor. 10 Kasım törenleri için Manisa’da bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, beraberinde İl Başkanı Halil Tokul ve partililerle birlikte Parti Meclisi Bildirisi üzerinden kendileri hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı

Zülfikar Gürcan’ı sert bir dille eleştirdi.

Özel açıklamasında, “Bugün bir 10 Kasım törenini daha Manisa’da hep beraber yaşadık. Bugün Manisa’da törenleri hep beraber gördük. Birkaç gündür Cumhuriyet Halk Partisine laf eden, partimize eleştirilerde bulunarak kendi tükenmişliğini ortadan kaldırmaya çalışan birlerinin ne hale düştüğünü gördük. Bugün 10 Kasım. Atatürk’ün manevi huzuruna varıyoruz. Devletin tüm kurumları ve kuruluşları orada, ana muhalefet partisi orada, mecliste grubu olan olmayan partiler orada, tüm dernekler, gaziler, şehit yakınları orada, iktidar partisi yok. İktidar partisi uykuda. Seçilmiş belediye başkanı var onun da çelengi yok. Çelenkler sunulduktan sonra ana muhalefet partisine geçiliyor bizler çelengimizi sunuyoruz. Aslında biz şaşırmıyoruz. Dervişin fikri neyse zikri odur. Asıllarına rücu etmişler. Bunların her zamanki halleri bu. Atatürk’ün kendine layık görmediği makama ‘Reis’ dedikleri bir adamı layık görenlerin Atatürk’e saygıda da bu kusuru işlemeleri şaşırtıcı değil. Gelen tepkiler üzerine, sosyal medyada çıkan haberler üzerine apar topar çelengi sırtına vurup koşturarak gelen palas pandıras bir iktidar partisi görüntüsü gerçekten üzüntü verici. 10 Kasım’da Ata’nın huzuruna varamayan, çelengini sunamayan bir iktidar partisi şunu yapsın; ya bu işi beceremiyorsunuz, layıkıyla yapamıyorsunuz bu işi bırakın. Yok, siz layıkıyla yapıyorsunuz buradaki yöneticileriniz de bir şeyler var. O zaman bu adamları neden burada tutuyorsunuz? Zaten kendi içindeki kavgalardan, bir müdürü bugün atayıp yarın oradan alacak kadar birbirine düşmüş, birbiriyle çelişki içerisinde bulunan, şuurunu kaybetmiş bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

"Bunlar için vidanjör lazım"

İl Teşkilatıyla birlikte eleştirilerini hükümete de yönelten Özel, “İldeki teşkilatlarının başına atadıkları kişi, ismini bile anmak gerçekten bize zül geliyor. Bunların son günlerde Manisa’da bir takım provokatif açıklamaları var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin vatanına milletine ne kadar bağlı olduğunu bütün Manisalılar bilir. Özgür Özel’in bu konuda ne kadar hassas olduğunu, milletvekillerimizin ne kadar hassas olduğunu bütün Manisalılar bilir. Bunlar bölücülerle, teröristlerle pazarlık ederler, yani adamı yardan ittirirler anasına başsağlığına koştururlar. Yıllarca bunlar bu terörist başıyla, Kandil’li, dağlarlar adaları konuşturdu bunlar. Kandil dedikleri Cemil Bayık, ‘Kandil böyle düşünüyor’ dediler. ‘Ada son derece olumlu yaklaşıyor’ dediler. Ada dedikleri Abdullah Öcalan. 30 bin kişinin 40 bin kişinin kanı var adamın elinde. Bunlarla pazarlık yapmaya utanmazlar sonra bugün gelirler Parti Meclisi bildirisi üzerinden bize hakaret etmeye çalışırlar. Bunların seviyesini, bu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ağızlarını açıp da Cumhuriyet Halk Partisi’ne laf söyleyenlerin normal siyaset enstrümanları ile cevap vermek mümkün değil. Bunlar için vidanjör lazım. Gelecek bunları buradan alacak layık oldukları bir yere drenaj edecek. Başka bir yolu yok bunun. Başka türlü bu pislikle mücadele etmek mümkün değil. Çünkü kendi hallerine, kendi yaptıklarına bakmadan sürekli Cumhuriyet Halk Partisi’ne çamur atan bir zihniyet” şeklinde konuştu.

“Demokrasiyi savununca bize palazlandılar”

Özel açıklamasını şöyle tamamladı:
“Biz bu parlamentoyu kuran parti olarak ‘Seçimle gelen seçimle gider. Ne kadar rakibimiz de olsa biz parlamenter sisteme sahibiz, saygılıyız’ dedik. ‘Yeni bir görev verilene kadar, bu da sandıkta olana kadar bu ülkenin ana muhalefet partisiyiz. Ülkenin iktidarı bellidir’ dedik. 15 Temmuz sonrasında koşup bize demokrasi öpücüğü verenler, o gün koşup sizi yanlış tanımışız diyenler o günden sonra ağzına hiçbir şey alamayanlar, ardından oluşturdukları hukuksuz ve tamamen demokrasiyi ayaklar altına alan o darbeyi fırsat bilip kendi darbesini gerçekleştirenlere karşı CHP hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi savununca şimdi biraz palazlandılar. Yine bizim üzerimize gelip genel başkan yardımcımızın kurşun yemesine sebep olan, genel başkanımıza kurşun konulmasına sebep olan davranışlarda bulunuyorlar. Bu şuursuzların hepsine şunu söylüyorum; ‘Arkadaş senin kurucu genel başkanın ‘Oslo görüşmesi varsa biz şerefsiziz’ dedikten sonra bir sene sonra ‘Oslo görüşmesini ben yaptım ben, lafı olan bana söylesin’ demişti. Sizin başbakanlarınız, cumhurbaşkanlarınız, sizin kurucu genel başkanlarınız, sizin genel başkanlarınız teröristle pazarlık ederken benim genel başkanım Artvin’in Şavşat’ın da teröristlerin saldırısına maruz kaldı. PKK bizimkini öldürmeye çalıştı bizim. Demokrasinin arkasında durduğumuz için, ülkenin arkasında durduğumuz için. Ne haddinize şimdi sizin Cumhuriyet Halk Partisi’ne dil uzatmak. Bundan sonra herkes haddini bilecek. Atatürk’e çelenk koymaktan aciz AKP İl Yönetimi tutup da ağzını açıp Cumhuriyet Halk Partisi’ne laf söylemeyecek. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Kağıt üzerinde demokratsınız, Atatürkçüsünüz, perde arkasında pazarlıkçısınız, Atatürk’ün önüne geldiğinde de ’10 Kasım’a gelmeyi unutmuşuz.’ Böyle iktidar partisi mi olur? Böyle iktidar mı olur? O yüzden bunları son kez uyarıyorum. İster il başkanı olsun, ister milletvekili olsun, her ne olursa olsun herkesin ağzından çıkanı kulağı duyacak. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu iradesidir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir laf söylemek için 9 kez yutkunacaksın ondan sonra o genzindeki saçma sapan şeyi yutup ne yapacaksan onu yapacaksın. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhuriyet Halk Partililerin vatanseverliğini sorgulamak kimsenin hakkı da değil, haddi de değil. Adamın alnını karışlarız. Bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ne olduğu ortadadır. En kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi olarak gereğini yapacağız. Hukuken de hakkımızı arayacağız, meydanlarda da hakkımızı arayacağız. İlk sandıkta da vatandaşı bunca yıl kandırmış, sömürmüş ama şimdi özünü gösteren ve Atatürk düşmanlarına devletten maaş ödeyen bu adamları da günü geldiğinde o sandığa gömeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

AK Parti aracı kaza geçirmiş

Öte yandan AK Parti’nin çelenk sunma törenine katılmaması ve tepki çekmesi üzerine AK Parti İl Başkanlığından açıklama yapılarak çelenk taşıyan araçlarının kaza yaptığı ve törene 10 dakika geç kalındığı bildirildi. AK Parti’den yapılan açıklama şöyle:
"10 Kasım Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreninde AK Parti Manisa İl Teşkilatı olarak meydanda hazır olmamıza rağmen, çelengimizi taşıyan aracımızın geçirdiği bir kaza neticesinde çelengimiz, tören alanına 10 dakika geç gelmiştir. Tören akışını bozmak istemediğimizden, çelengimiz gecikmeli olarak sunulmuştur. Şimdiye kadar hiçbir resmi törende bu tür bir aksilik yaşamamıza rağmen, bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıl dönümünde yaşanan aksilik yüzünden tüm kamuoyundan özür dileriz. Tekrar Atamızı ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun."
Kaynak: iha