Manisa Halk Sağlığı uzmanlarınca yapılan su analiz çalışması ve raporundan sonra 17 ilçenin 14’ünün sorunlu çıkmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na MASKİ tarafından açıklama yapıldığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ yapılan açıklamanın tamamen yanıltmaya yönelik, takiyeden başka bir anlam ifade etmediğini kaydetti. Özdağ, “Ben 2 ay önce Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’yi göreve çağırdığımda ‘elimizde böyle bir belge ve bilgi yok’ diyorlardı. Son yaptığımız basın açıklamasından sonra da takiye yaparak belge gösteriyorlar. Hani belge yoktu, yalan söyleyen Pinokyo olsun mu?” diye konuştu.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Ahmetli, Soma ve Gölmarmara dışındaki ilçelerden alınan numunelerin sorunlu çıkmasının ardından AK Parti Manisa İl Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’yi göreve çağırmasının ardından MASKİ tarafından yapılan açıklamalara cevap verdi. Özdağ, “Son yaptığım basın açıklamamdan 2 ay önceki basın açıklamamızdan sonra, ‘Bizim elimizde böyle bilgi ve belgeler yok. Selçuk Özdağ elindeki bilgi ve belgeleri bize gönderirse biz gereğini yaparız’ demişlerdi de niye bunu demişlerdi? Bu da koca bir yalandı çünkü ellerinde tüm belgeler vardı. Elinizde var olan belgeler için neden yok diyorsunuz? Yalan söyleyen Pinokyo olsun mu? Yalan söylemek yerine ‘Yapamadık ama yapacağız’ dersiniz. Biz de bunu anlayışla karşılarız ama yalanlara asla müsamaha göstermeyiz” dedi.
"TÜM RAPORLAR ELİMDE​"
Konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimat vererek 400 tane klor cihazı aldırdığını, 400 tane daha almak için ihaleye çıkılacağını öğrendiğini belirten Özdağ, “Bizim basın açıklamamızı niye beklediniz? Halbuki sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturacak klor cihazlarının topu topu maliyeti 5 Milyon lira tutuyordu. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak o parayı halbuki bir gecede sanatçıya veriyorsunuz? Manisa’nın sağlığını ilgilendiren işleri niye geciktiriyorsunuz? Benim yaptığım basın açıklamasından sonra MASKİ aracılığıyla yine bir açıklama yaptılar. ‘İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün gönderdiği raporları açıklıyoruz’ dediler. Bunu yaparken yine takiye, yine hile yaptılar. Örneğin; ‘Gördes’in Karayağcı köyü temiz çıktı’ dediler, evet doğru Karayağcı köyünün suyu temiz ama diğer köylerin suyu sorunlu, mikrop var. Sen tek bir temizi söyleme, sınırlı kalma kirlilere bak. 14 ilçenin kirli çıkan sularını temizle. İlçelerin, köylerin Camisinden, okulundan su almış, temiz çıkanı söylüyor sadece. Yapmayın kardeşim! Manisalıları kandırmaya kalkmayın. Manisalıların ellerinde cep telefonu, bilgisayar, internet, kitap, gazete var. Ne kadar çabalasan da sizin yalan söylediğinizi görüyor ve biliyor. İzmir ve Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğünden aldığım tüm raporlar elimde tek tek köylere giderek bunların hepsini açıklayacağım. O zaman ne yapacaksınız? Bir an önce bu işi düzeltin düzeltmezsen tek tek o köylerin adını açıklarım. O köyler, o mahalleler suları içmezler, infial yaratılır. Ben bir sosyal ve toplumsal olayın olmasını istemiyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ve yetkilileri bir an önce göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu.
"OLAN MANİSALILARA OLACAK"
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin zorunlu olarak su sayacı uygulamasını başlattığını ve taktığını kaydeden Özdağ başlatılan uygulamanın vatandaşları bezdirdiğini söyledi. Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “ Vatandaş bize ilettiği talebinde “İstemiyorum kardeşim. Ben eski sayacımdan memnunum. Taktığınız yeni sayacın parasını zorunlu olarak dayatıldığı için vermek istemiyorum” diyor. Vatandaşlar haklı bu işler zorunlu dayatılmaz gönüllülük esasına göre yapılır. Vatandaşlar uygulamadan dolayı mahkemeye verdi, Mahkeme vatandaşı haklı buldu ve tüm sayaçlar Büyükşehir Belediyesi’nin, MASKİ’nin elinde kalacak. Vatandaş eski sayaçlarını geri takacak. Mahkeme masrafları da, avukat masrafları Belediyeye gidecek. Bu para kimden çıkacak Manisalıların cebinden çıkacak. Cengiz Ergün kendi cebinden beş kuruş para harcamayacak ama olan Manisalılara olacak. Manisalılar keyfi uygulamalardan dolayı neden kendi parasından fazla para harcasın, vatandaşa yazık değil mi?”

Editör: TE Bilişim