Yeniçağ Gazetesi'ne konuşan Millet İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orkun Şıktaşlı, seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, Manisalılar'a yönelik vaatlerini anlattı. Özellikle Manisa'da çiftçiyi destekleyeceklerini söyleyen Orkun Şıktaşlı, "Kuracağımız TARIM AŞ ile topraklarımızda verimlilik sağlayıp, daldaki meyveyi, tarladaki ürünü piyasanın insafına bırakmadan belediye olarak biz satın alacağız. Bağ ve bahçelere giden yolu asfaltlayarak, hem ulaşım sorununu çözeceğiz hem ürün kalitesini artırarak çiftçimizin daha fazla kazanmasını sağlayacağız." dedi.
Üreticilere meyve fidanı desteği vereceklerini de duyuran Orkun Şıktaşlı, üreticilere verecekleri destekleri şöyle sıraladı, "Çiftçilerimize küçükbaş hayvan desteği, süt soğutma desteği, makine ve ekipman desteği, alternatif ürün üretiminin yaygınlaşması desteği, üretimde hastalık ve zararlılarla mücadele desteği, soğuk hava deposu ve paketleme desteği, küçük ölçekli aile işletmelerine kümes hayvancılığı desteği, arıcılık desteği verecek ve tarımsal kalkınmada örnek bir kent olacağız."
Göreve gelir gelmez içme suyunu yüzde 40 ucuzlatacaklarını belirten Okun Şıktaşlı, bahçe sulamasında ton başına alınan 8 lirayı 3 lira olan içme suyuyla eşitleyeceklerini kaydetti. Manisa'nın Türkiye'nin enerji potansiyeli en yüksek şehirlerin başında geldiğine dikkat çeken Orkun Şıktaşlı, "Enerji AŞ de Manisa'nın kullanmış olduğu bütün enerjiyi karşılamak amacıyla kurulmuş olan bir şirket olacak. Ben, zaman içerisinde; neredeyse hiç kimsenin hiçbir bedel ödemeden yaşadığı bir kenti hayal ediyorum. Manisa'da, hem enerjisini kendisi üreten bir belediye olacağız, hem de elde ettiğimiz kârla yurttaşımızın faturasının yüzde 20'sini kendisine nakit olarak ödeyeceğiz" diye konuştu.
Son dönemde ekonomik krizle birlikte işsizliğin baş gösterdiğine dikkat çeken Orkun Şıktaşlı, Manisa'da kuracakları yeni şirketlerle en az 40 bin kişiye istihdam sözü verdi. 17 ilçede 50 yeni kreş açacaklarını duyuran Orkun Şıktaşlı, ilkokul birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar bütün çocukları okullarına ücretsiz taşıyacaklarını vurguladı.
 Seçimi kazandığı andan itibaren, ulaşılabilir bir belediye başkanı olacağını anlatan Orkun Şıktaşlı, "Halkın içinde, halkla birlikte olacağım. Benim dönemimde belediye 1. kattan yönetilecek. Ben ve arkadaşlarım; toplumcu belediyecilik anlayışımızı katılımcı, şeffaf, denetlenebilir ve halktan yana politikalar olarak sunacağız" diye konuştu.
Orkun Şıktaşlı, Manisa'yı güçsüz, yetkisiz, öz kaynaksız bir yerel yönetimden, güçlü bir yerel yönetim modeline taşıyacaklarını aktardı.
Mevcut belediye yönetimini eleştiren, Millet İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orkun Şıktaşlı, şu ifadeleri kullandı, "Mevcut başkan, 2014'te 40 proje açıklamış, bunun sadece 6'sını yapmış. Kent kaynakları, üretim ekonomisi gözeterek aktarılmamış, bunun yerine bir beton belediyeciliği tercih edilmiştir. Oysa; üretim ekonomisi ile kent kaynakları arttırılabilir, bunların âdil dağıtımı sağlanabilirdi. Ama yapılmadı. Aslında, bu tablo; bizim adaylığımızın da gerekçesini oluşturuyor. Biz, betonarme belediyeciliği yapmayacağız. Kırsal ve kentsel kalkınma ile Manisa'yı kendine yeten bir kent yapacağız. Manisa'nın zenginliğini bütün Manisalıların yaşamasını sağlayacağız. Sosyal hizmetleri arttırmak, altyapı, su, ulaşım, çevre temizliğini gerektirdiği gibi hakkaniyetli bir şekilde yapmak, bizim belediyecilik anlayışımızın temelini oluşturacak."

Editör: TE Bilişim