Millet İttifakı’nın ortağı CHP ve İYİ Parti Cuma günü Manisa’da yapılacak olan büyük mitinge hazırlanıyor.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ortak mitingi Cumhuriyet Meydanı’nda saat 17:00’de başlayacak.İki partinin İl Başkanları Hasan Eryılmaz ve Semih Balaban mitingle ilgili CHP İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, yerel seçimlerde Manisa’da 17 ilçede ve büyükşehirde iddialı konuştu.Eryılmaz, “İki genel başkanımız Manisa’da son mitinglerini 29 Mart günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapacak. Orkun Şıktaşlı’nın zaferini perçinlemek istiyorlar. Partili partisiz Manisa’yı ortak yöneteceğimiz sözünü veriyoruz. Herkesi ortak mitingimize davet ediyoruz.Biz herkesi kucaklayacağız, kimseyi ötekileştirmeden, kimseye zillet demeden, kişilerin fikirlerine, demokratik haklarına saygı duyarak mitingimize davet ediyoruz. Bu miting Manisa’nın başkanının mitingi olacaktır” diye konuştu. 


Hasan Eryılmaz
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban da, 31 Mart’ta Manisa’da büyük bir değişim yaşanacağını söyledi. Balaban, “Biz aylardır çalışıyoruz, herkese saygılıyız. Kimseyi rencide etmeden, kimsenin onurunu kırmadan eleştirileri yapıyoruz. Ama görüyoruz ki mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün gün geçtikçe kan kaybediyor. Orkun Şıktaşlı zafere bir adım daha yaklaşıyor” diye konuştu. Konuşmasından eski garaj projesini hatırlatan Balaban, proje için ünlü mimarlara çizim yaptırıldığını, Pazar yerinin kaldırıldığını belirterek, “Bu projeden vazgeçildiğinde belediyenin ne kadar zararı oldu? Belediye kaç parayı israf etti. Bunun cevabını bilmek istiyoruz” dedi. 
Kula’da Cengiz Ergün’ün yaptığı konuşmanın sosyal medyaya yansımasıyla ilgili konuşan Balaban, “Cengiz Ergün konuşma yaptığı yerde 21 km yol yapıldığını söyledi. Ama oradaki halk hayır cevabını verdi. Bir büyükşehir belediye başkanının düştüğü açmazı herkes gördü. Biz Manisa’da ortak akılla bir yönetim kurmak istiyoruz. Biz kimseyi kötü nitelemeden, ötekileştirmeden tüm seçmenlerle bütünleşerek belediyeyi yönetmek istiyoruz. Biz her kesimin oyuna talibiz. Bizim anlayışımız bu. Biz hiçbir zaman kötü bir dil kullanmayacağız. AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın tükenmişlik sendromunu hep birlikte yaşıyoruz. Hep baskı, korkutma var, umut yok, vaat yok. Baskıyla korkutmayla sonuç alacaklarını söylüyorlar.Millet cevabını 31 Mart’ta sandıkta verecek” diye konuştu. 

Semih Balaban
“MÜSLÜMANLIK AK PARTİ’NİN TEKELİNDE Mİ?"
Manisa’nın skandallarla gündeme geldiğini dile getiren Balaban, Kula Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Hüseyin Tosun’un ‘Millet İttifakı’na oy vermek haramdır” sözlerini de hatırlatarak, ikinci bir skandalın yaşandığını söyledi. Balaban, “Akhisar’da da aynı şekilde AK Parti’nin ilçe başkanı Dağdere Mahallesi’ndeki konuşmasında saçmaladı. Halkın yüzde 99’u Müslüman diyor, yüzde 100’ü de hacı diyor. Bu insanlar CHP’ye nasıl oy verecek diyor. 31 Mart’ta göreceğiz. Dağdere’nin en az yüzde 30’u CHP’ye oy verecek. İlçe başkanına sormak lazım. Bu ülkede Müslümanlık AK Parti’nin tekelinde midir?Bunlar tükenmişliğin, bitmişliğin  örnekleridir” dedi.
Editör: TE Bilişim