CHP eski genel başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın “Halk oylamasında 'hayır' çıkması durumda, 1922'de İzmir'de düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" sözleri  ile CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “Olur da evet çıkarsa kimse heveslenmesin, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri yine denize dökeriz” ifadeleri çok büyük tepkiyle karşılandı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay açıklama yaparak CHP’nin demokrasiden ve milletten giderek uzaklaştığını, 16 Nisan’da sandıktan ‘evet’ çıkacağını gördükçe CHP’nin hırçınlıklarının arttığını söyledi.

Milletle irtibatı zayıf olan CHP’nin son açıklamalarla millet iradesini de çiğnediğini belirten Akçay, “CHP eski genel başkan yardımcısı, Antalya milletvekili, siyasetin düşkünü Deniz Baykal ‘Halk oylamasında 'hayır' çıkması durumda, 1922'de İzmir'de düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz’ diyerek sandıkta “Evet” iradesini ortaya koyacak vatandaşlarımızı  ‘düşman’ görmek gibi bir gaflete düşmüştür. CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt da ‘Olur da evet çıkarsa kimse heveslenmesin, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri yine denize dökeriz’ diyerek milletimizin demokratik hakkı olan seçme hakkına ipotek koymuş ve millete tehditler savurmuştur. ” dedi.

CHP’nin kendi bünyesinde pek çok millet ve devlet düşmanı milletvekili ve yönetici barındırdığını belirten Akçay “CHP önce kendi içerisindeki devlet ve millet düşmanlarını, terör destekçilerini, PKK yandaşlarını, FETÖ’cüleri denize döksün. CHP önce, İmralı canisinin 10 maddelik önerisini dönemin Başbakanına kendi projesi olarak sunanları; ‘YPG bizim için terör örgütü değildir’ diyenleri; PKK’lıları şehit olarak niteleyenleri; PKK savunuculuğu yapan ve PKK’lılarla birlikte dağa çıkarak PKK’ya meşruiyet kazandırmaya çalışan milletvekillerini; İmralı canisinin taleplerini kanun teklifi haline getirenleri; terörist cenazelerine katılan milletvekillerini; HDP ve terör örgütleriyle ortak miting yapanları; mitinglerinde FETÖ’cüleri alkışlatanları; sözde Ermeni soykırımı konusunda HDP ile aynı kulvarda birleşenleri; ‘Ben ve çevremdekiler HDP’ye oy verdik’ diyenleri; şerefli Türk askerini İsrail askerine benzetenleri; İzmir’i Türkiye’den ayırarak, bölücülük yaparak AB’ye bağlanmasını isteyen İzmir milletvekili Ali Yiğit’i denize döksün.” dedi. 

“CHP’nin açıklamaları dikta anlayışıdır”

CHP’nin korku ve endişe salarak yalan ve riya üzerine siyaset yaptığını söyleyen Akçay CHP sözcülerinden gelen açıklamaları Türk siyasi tarihinin en talihsiz açıklamaları olarak nitelendirdi. Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “Bu açıklamalar CHP’nin milletten ne denli uzak olduğunu göstermesi bakımından ibretliktir.  Kendi milletini denize dökmekten bahseden bir zihniyetin ne milli iradeye ne de Türk milletine saygısı vardır.  Milletini düşmana benzeten bir söylem milletinin demokratik tercihini sindirmekten aciz bir siyasi çürümüşlükten başka bir anlam taşımamaktadır.

Hem halkçıyım diyeceksiniz, hem de halkın tercihine saygı duymayacak, üstüne üstlük halkımızı düşmana benzetecek ve denize dökmekten bahsedeceksiniz. İşte bu dikta anlayışıdır, işte bu demokrasiyi içine sindiremeyenlerin, sandıkta kaybedeceğini anlayanların zorbalığa başvurmasıdır. Bu anlayış milleti yok sayanların çaresiz çırpınışlarıdır.

Unutulmamalıdır ki,   millet iradesine kimse zincir vuramaz, kimse milletin iradesine ipotek koyamaz, kimse milletin üstünde değildir. Türk milletini hor görenler, milletin iradesine zincir vurmak isteyenler, millet düşmanlarıyla işbirliği yapanlar, Türk milletini bu topraklardan söküp atmak, denize dökmek isteyenler yüz yıl önce milletimizin azmi ve kararlığıyla geldikleri gibi gitmişlerdir.

Adında halk olan bir partinin halk düşmanlığı yapmasından daha abes bir durum olamaz. Eğer CHP liderinin millete zerre kadar saygısı varsa milleti tehdit eden, millete düşman nazarıyla bakan bu vekilleri derhal partisinden ihraç etmelidir.”
 

Editör: TE Bilişim