AA’nın yayımladığı verilere göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkların tamamı açıldı.

MECLİSE 5 YENİ İSİM

Sonuçlara göre Manisa’da 5 yeni isim meclise gitmeye hak kazandı. Manisa Ak Parti’den Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan, CHP’den Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, İYİ Parti’den de Tamer Akkal meclise gitmeye hak kazanan 5 milletvekili oldu.

KIVIRCIK MECLİSTE

Manisa’dan meclise giden yeni milletvekilleri arasında Semra Kaplan Kıvırcık da buluyor. Kıvırcık, 27. Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına göre Manisa’dan meclise gönderilen tek kadın milletvekili oldu.
 
SEMRA KAPLAN KIVIRCIK KİMDİR?
 
1976 yılında Manisa’da doğan Kıvırcık, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Özel sektörde çeşitli yöneticilik görevlerinin ardından 2009 yılında Manisa Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi olarak seçildi. 2010 yılından bu yana Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Yürütme Kurulu üyesi, 2011 yılından bu yana da Manisa Organize Sanayi Bölgesi Genç Sanayiciler Komisyonu üyesi olarak görev yapmaktadır.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi kurucu üyesi de olan Kıvırcık, 2015 yılında gerçekleştirilen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi. Kıvırcık, evli ve bir çocuk annesi.

Editör: TE Bilişim