AK Parti'nin Manisa'daki kongrelerinin takvimi alınan kararla durduruldu. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, şu ana kadar 17 ilçeden 9'unda kongreleri tamamlandığını, 8 ilçenin kongre takviminin ise ertelendiğini duyurdu. Mersinli, yapılan kongrelerin geçerli sayılacağını belirtip, "30 büyükşehirde kongreler ertelendi. Manisa için büyük bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Genel Başkanımız, teşkilat toplantısında da gelişmek için değişimin lazım olduğunu söyledi. Yeni isimlerle partiyi güçlendirmek lazım. Biz bunun gayretini veriyoruz. Bu süreçleri işletirken sıkıntılar oluyor. Değişiklerle metal yorgunluğundan partimizi tamamen arındırmak için böyle bir durmaya ihtiyaç vardı. Büyükşehirlerde yapılan hatalar yerel seçimlerde belediyelerin kaybına neden olduğu zaman telafisi olmuyor. Bunlarla ilgili alınmış bir önlem. 9 ilçede kongreleri yaptık, ilde ve kalan 8 ilçede de Kasım ayından itibaren yeniden tarih alıp kongreler ilerleyecektir. Yapılmış olan kongrelerle ilgili herhangi bir iptal durumu yok" diye konuştu.

"MANİSA'DA BELEDİYE BAŞKANLARINDA DEĞİŞİM OLMAYACAKTIR"

Manisa'da belediye başkanlarıyla ilgili bir değişim olup olmayacağı sorusunu cevaplandıran Mersinli, "Manisa'da şu an 11 AK Partili belediye başkanı için değişim söz konusu değil. Bizim 11 belediye başkanı da işini yapıyor. Manisa ile ilgili böyle bir şey yok. 3 dönem boyunca belediye başkanlığı yapmış kişilerde bir yorgunluk olabiliyor. Bu başka hiçbir partide yapılan bir şey değil. Vatandaşın karşısına dimdik ayakta çıkmak istiyoruz. Manisa'da bu değişimlerle ilgili bir sıkıntı olmayacaktır. Bu değişiklikler partiye zarar vermeyecektir, daha çok yarar getirecektir. Hatalar telafisi mümkün olmayan bir noktaya taşınmadan bugünden önlemimizi alıyoruz. Vatandaş bunu takdir edecektir. Bu pek çok siyasi partinin cesaret edebileceği bir şey değil" dedi.

AK Parti'de kongresi ertelenen 8 ilçenin Soma, Kırkağaç, Gördes, Akhisar, Selendi, Demirci, Alaşehir ve Sarıgöl olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim