CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olacağını açıklayan isimler yaklaşık 10 bin kişinin beklendiği Ankara Arena Spor Salonu'na geldi.
Kurultay konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, "Hükümete açık ve net bir çağrı yapıyorum. Suriye hükümetiyle derhal temasa geçin. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa Suriye devletiyle ilişki kurmak gerekiyor" dedi.  
Kurultayda Manisa'dan 18 delege oy kullanacak. Parti meclisi için Manisa'dan 4 isim adaylığını koydu. 
Öte yandan Egeli il başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek metnine İmza atmayan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban manisahaberleri.com'a özel açıklamalar yaptı. 
Semih Balaban, Ege İl Başkanları’nın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri metinde imzası olup olmadığı ile ilgili soruya şu şekilde yanıt vedi; 
"Manisa İl kurultay delegelerimiz içerisinde genel başkan adaylarımızdan sayın Muharrem İnce’ye destek vereceğini beyan eden arkadaşlarımız olması, Milletvekilimiz Sayın Mazlum Nurlu’nun Sayın İnce’yi desteklemesi sebebi ile, eksiksiz destek verileceğinin beyan edildiği bir metinde imzamızın olmasını samimi bir yaklaşım olarak görmedik."
Balaban, parti içi demokrasiye son derece önem veren, bundan gurur duyan bir yapı içerisinde, kurultay delegelerinin özgür tercihine müdahale etmediklerini, tüm delegelerin kendi iradeleri ile oylarını kullanacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim