Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) yönetim kurulu üyeleri rapor haline getirdikleri Manisa’nın coğrafi tescil almış ürünleriyle ilgili üreticilerin sorun ve taleplerini Ankara’ya giderek Manisa milletvekillerine iletti.

Geçtiğimiz günlerde, Manisa’nın coğrafi tescil almış ürünleriyle ilgili üreticilerin sorun ve taleplerini yerinde dinleyen MAGİAD yönetim kurulu üyeleri, hazırladıkları raporla birlikte Ankara’ya gitti. TBMM’ye giderek milletvekilleriyle çeşitli temaslarda bulunan MAGİAD sırasıyla MHP Grup Başkanvekili Milletvekili Erkan Akçay, CHP Grup Başkanvekili Milletvekili Özgür Özel, KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, MKYK Üyesi ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’yi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında hazırladıkları raporu milletvekillerine sunan MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, üreticilerin sorunlarını ve taleplerini sözlü olarak da aktardı.

Başkan Ömer Geriter: "Güvenilir ve kaliteli tarım ürünleri"

Manisa’nın tarım konusunda ülkemizde önemli bir rolü olduğunu belirten Başkan Ömer Geriter şöyle konuştu: "Bugün burada MAGİAD yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte milletvekillerimizi ziyaret ettik. Hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz günlerde Manisa’nın ilçelerine giderek coğrafi tescil almış ürünlerimizin üreticilerinin sorunlarını ve taleplerini dinledik. Ülkemizin en önemli ve milli değerlerinden olan coğrafi tescilli tarım ürünlerinin ülke ekonomisine katkısının yadsınamaz derecede yüksek olduğu herkesçe kabul edilen bir gerçektir. Bu minvalde Manisa’nın coğrafi tescilli ürünlerinin üretim öncesi, üretim aşaması ve pazarlama sürecinde daha verimli hale getirilmesi gerekmektedir. Ülkemizin ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan, güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliği gerçekleştirmek, Tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, Ürünlerin işlenmesi, markalaşması ve marka bilinirliğinin sağlanması ve uluslararası pazarda söz sahibi olması amacıyla bir birim oluşturmak, Kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla politika belirlemek ve uygulamak konusundaki düşüncelerimizi milletvekillerimize aktardık. Kendileri de bu konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir araştırma komisyonu kuracaklarını belirtti."

Akçay: "Gerekli çalışmaları başlatacağız"

MAGİAD üyelerinin ilk ziyaret durağı olan MHP Grup başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kendilerine böyle bir girişimde bulundukları için MAGİAD üyelerine teşekkür ederek, "Öncelikle tarım kenti olan Manisamızın birbirinden güzel yetiştirdiği tarım ürünlerinin, üreticilerinin sorunları dinleyerek bizlere rapor halinde getiren MAGİAD üyelerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bizler coğrafi tescil almış olan ürünlerimizin sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmaları önümüzdeki günlerde başlatacağız” dedi.

Özel: "Bir kez daha hatırlatmak istiyorum"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şunları söyledi: "Çiftçilerimizin dertleri ile dertlenen MAGİAD’a böylesi bir raporla birlikte bizlere geldikleri için teşekkür ediyoruz. CHP olarak bizler her zaman çiftçimizin yanındayız. Üzümüyle, zeytiniyle, kirazıyla, çileğiyle, kavunuyla adeta bir tarım şehri olan Manisamızın böyle gençlere ihtiyacı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu görevi de layıkıyla yerine getiren MAGİAD’a başarılar diliyor ve kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmadıklarını görmek bize mutluluk veriyor."

Aydemir’den tohum yetersizliği çalışması

MAGİAD’a böyle bir girişimde bulundukları için teşekkür eden KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir, Kırkağaç kavunuyla ilgili MAGİAD’ın aktardığı sorunlar arasında yer alan tohum yetersizliği ile ilgili çalışmaların önümüzdeki günlerde başlatılacağını belirtti. Öte yandan zeytin üreticilerine de önümüzdeki günlerde güzel haber vereceklerini ifade etti.

Baybatur: “Bir komisyon kuracağız”

Mecliste Manisa’nın tarım ürünlerinin önümüzdeki günlerde daha sıkı bir şekilde ele alınacağını kaydeden AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur ise, “Üç partinin vermiş olduğu önerge ile birlikte bir komisyon kuracağız. Bu komisyonda Manisa’nın tarım ürünleriyle ilgili sorunları görüşeceğiz. Bugün buraya bizleri ziyareti gelerek, yapmış olduğunuz bu çalışmayla ilgili elimizi güçlendirdiniz. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Bilen: ”Bu çalışmalardan bizlerde istifade edeceğiz”

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ziyaret sırasında şöyle konuştu: “Sizlerin yaptığınız bu çalışmalardan inşallah bizlerde istifade edeceğiz. Bizler bu çalışmalara nasıl katkı sağlarız bununla ilgili olarak düşüneceğiz. Manisalı milletvekilleri olarak coğrafi tescil almış ürünlerimizin üreticilerinin sorunlarını böyle bir rapor halinde hazırlayıp, rapor halinde meclise getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz.”

Biçer: “Her zaman dile getiriyoruz”

MAGİAD’ın böyle bir raporu hazırladığından duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, “Geçtiğimiz günlerde Manisa’da bir üzüm mitingi düzenlemiştik. Orada da olduğu gibi çiftçilerimizin sorunlarını her zaman dile getiriyoruz. Bugün burada bizleri ziyaret ettiğiniz ve mecliste elimizi bir nebze de olsa güçlendirdiğiniz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Özdağ: “Büyük Türkiye yolunda, büyük adımlar”

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise şunları söyledi: “Manisa için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyük Türkiye yolunda büyük adımlar atıyoruz. Bu kapsamda iş dünyasına da önemli işler düşüyor. MAGİAD olarak yaptığınız işleri yakinen takip ediyoruz. Size ve yönetiminize başarılar diliyoruz.”

Tanrıverdi: “Çalışmalarınız bizleri gururlandırıyor”

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “Coğrafi tescil almış ürünlerimizi gündeme getirmeniz, Manisalı işadamları olarak böyle bir taşın altına elinizi koymanız bizleri gururlandırıyor. Biz Manisa için çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Sizlere de teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaynak: iha