Demokrat Parti (DP) Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu bu güne kadar  şehri yöneten belediye başkanlarının yapmaya gerek duymadığı, niyet etmediği projeleri hayata geçireceğini ilan etti. “Manisa’ya yerli ve yabancı turist hiç gelmiyor. Niye gelsin ki? Gelip te ne yapacak? Şehrin iki  sokağında gezip, birkaç paket mesir macunu almak, Manisa kebabını yemek için mi gelecek? Manisa’yı ön plana çıkaracak, yerli ve yabancı turisti buraya akın ettirecek, cazibe merkezi haline getirecek nesi var Manisa’nın?” diyen Uğur Kıraloğlu, bu alışkanlığı  ve düzeni bozacağına vurgu yaptı.

YERLİ VE YABANCI TURİST MANİSA’YA GELİP NE YAPACAK?
Dünya’ya hükmeden; Şehzadeler ve Padişahlar yetirtirmiş Manisa’nın 600 yıllık tarihine de, sosyal yaşantısını da sahip çıkılmadığını iddia eden DP Şehzadeler adayı Uğur Kıraloğlu, Türk tarihinde bu kadar önemli bir yere sahip bir şehrin, böyle kaderine terk edilmesini bir türlü içine sindiremediğini, kabul edemediğini dile getirdi. Uğur Kıraloğlu, “Oysa Dünya’ya yön vermiş, dünyayı yönetmiş padişahların yetiştiği ve eğitim aldığı Manisa bugün; gerek ekonomisi, gerek tarihi değerleri, gerek sosyal ve kültürel, eğlence hayatı ile abat olması gerekiyordu. Ama yazık ki Manisa hala zincirlerini kıramadı. O nedenle  Manisa’ya ekmek parasını kazanmaya gelen işçiler dışında hiç kimse uğrayıp; ekonomisinin hareketlenmesine katkı sağlamıyor. Haksızda değiller. Manisa’da gelip yapabilecekleri hiçbir şey yok ki. Kent Park’ta iki tur atıp, çay kahve mi içecekler? Tesisi bile olmayan, Spil Seyir Terası’nda boş boş şehri mi seyredecekler? Avuç içi kadar Manolya Meydanı’nda (15 Temmuz Demokrasi Meydanı) oturup gelen gidene mi bakacaklar? Ulucami çay bahçelerinde oturup, birer bardak  çay mı içecekler? Bakın yerli ve yabancı turisti Manisa’nın şehir merkezine çekecek başka yerleri söylemek için beyni mi zorluyorum, çıka çıka derme çatma yapılmış 4 yerden  başka bir hizmet alanı gelmiyor aklıma. Üstelik bu 4 yerin, cazibe merkezi olma özelliği sıfır” dedi.

“TARİHİMİZİ DE, ŞEHRİMİZİ DE PARLATAMIYORUZ”
Manisa’nın şehir merkezi statüsü olan Şehzadeler İlçesi’ne, cazibe ile ilgi  yaratacak hizmetlerin ve yatımların yapılması gerektiği görüşünü savunan Uğur Kıraloğlu, “son 10 yılda gelen-giden belediyeler bu bahsettiğim hizmetleri yapmadı, yapamadı, yapmaya niyet etmedi. Çünkü vizyonları yok, yönetme kabiliyetleri yok. Ama biz gelirsek Şehzadeler İlçesi’ni cazibe şehri yapacağız. Bizim Çeşme Alaçatı’dan neyimiz eksik? Bir tek denizimiz eksik. Kastamonu’dan, Safranbolu’dan neyimiz eksik? Hiçbir şeyimiz eksik değil. Buralar yerli ve yabancı turistlerden kazandıkları ile abat oldular. Oysa Manisa 600 yıllık tarihi değerleri ile  bu şehirlerden çok daha önemli bir yere sahip.  Ama tarihimizi de, şehrimizi de parlatamıyoruz. Çünkü son 10 yıldır görev yapmış;  İlçe ve büyükşehir belediye başkanları Manisa’yı parlatacak, liyakata ve vizyona sahip değildiler. Bu düzen böyle giderse, bu şehrin alışılagelmiş kısır şehircilik yapısı da böyle devam eder” görüşlerine yer verdi.

DRAG PİSTİ, AQUA PARK, SUALTI DÜNYASI, HAYVANAT BAHÇESİ, AÇIK HAVA SİNEMASI VE KONSER ALANI
Manisa’ya eğlence ve sosyal hayatı canlandıracak yatırımların yapılmasının şart olduğuna dikkat çeken Uğur Kıraloğlu, “Manisa sanayi,  işçi, tarım ve üniversite memleketi. Eğlence ve sosyal hayatı canlandırmak burada şart. Ki; Manisa’da yaşayanlar eğlenmeye, sosyalleşmeye İzmir’e, Çeşme’ye, Antalya’ya gitmesin. Bu nedenle eğer biz seçilirsek çok kısa sürede Manisa’ya yerli ve yabancı turisti çekecek önemli yatırımlar yapacağız. Üniversite öğrencileri, gençlerimiz ve tüm vatandaşlarımız  için Manisa'da olmayan bir sosyal yaşam alanı yaratacağız . Bu alanda; drag pisti, Aqua park, sualtı dünyası, hayvanat bahçesi, açık hava sineması ve açık-kapalı konser alanı, lunapark, gölet, gondol, cafe, restaurant ve paten pisti  olacak”  diye konuştu.

“BİN GENCİMİZE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”
Manisa’nın bir bilim ve  spor kenti olması gerektiği görüşünü savunan Uğur Kıraloğlu, “Eğitim, bilim ve spor kampüsü kuracağız. Bu tesiste; bilim ve deney merkezi, anaokulu, müzik,  bale, jimnastik,  satranç, futbol,  basketbol,  voleybol, tenis,   binicilik,  bilgisayar, yabancı dil kursu ve etüt dersleri olacak . Kampüste , Şehzadeler ilçemizde bulunmayan çim tenis kortları ve at binmek için manejler kuracağız. Yapacağımız tüm tesislerle ve yatırımlarla; BİN gencimize istihdam sağlayacağız” görüşlerine yer verdi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLERİN EĞİTİMİ İÇİN
Çocukların ve gençlerin eğitimi için elini taşın altına koyacağını ifade eden uğur Kıraloğlu, “Şehzadeler ilçemizde son teknoloji ile yeni bir halk kütüphanesi kurarak, çocuklarımıza ve gençlerimize okuma alışkanlığı kazandıracağız. Ayrıca bu kütüphanenin yanına bir de müze yapacağız. Kayı boyundan bugüne Türk Tarihinin; kurucularının,  şehzadelerinin, padişahlarının yetiştiği Manisa'ya; onların canlı görünümlü heykelleri, hayatlarını anlatan kaynaklar, 3D belgeseller ve kaynaklar yerleştireceğiz. Üniversite ve lise sınavlarına hazırlık dershaneleri yaparak, dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarının çok uygun fiyata öğrenim görmelerini sağlayacağız.  Dar gelirli vatandaşlarımızın  İlkokula yeni başlayan çocuklarına; ücretsiz kırtasiye malzemeleri desteği vereceğiz”  bilgisini verdi.

SANAYİ 4.0 PROJESİ
Şehzadeler'de teknoloji gelişimi  için  sanayi 4.0 projesini hayata geçirmek için, mücadele edeceğini ifade eden uğur kıraloğlu, “Gelişmiş ülkelerin ve küresel şirketlerin gündeminde bir süredir Sanayi 4.0 var. Sanayi 4.0; endüstriyel internet, her şeyin interneti, nesnelerin interneti gibi tanımlarla adlandırılan bu dönüşüm tüm dünyada yeni bir sanayi devrimini tarif ediyor. Tüm sanayi devrimlerini kaçıran Türkiye’nin bu yeni devrimi yakalamak için de maalesef artık günleri sayılı. Sanayi 4.0’a entegrasyon için acil bir eylem planı, iş birliği kültüründe radikal bir dönüşüm ve toplumun tüm kesimlerinin farkındalığını artıracak somut adımlara ihtiyaç var. Ama biz bunu Manisa’ya yıllardır getireceğiz diye söz verilmesine rağmen  getirilemedi. Ama biz getireceğiz. Belediye, sanayi ve üniversite iş birliği  ile dünyada uygulaması başlayan Sanayi 4.0 projesini, hayata geçirmeye çalışacağız, bunun mücadelesini vereceğiz” ifadelerine yer verdi.​

Editör: TE Bilişim