Biçer, “Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 3 aylık bir dergi çıkarıyor. Derginin 3. sayısının kapak fotoğrafında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ve Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz’ın fotoğrafı yer alıyor ve üzerinde de 'evet' yazıyor. Bizler, tarafsız işlemesi gereken bir kurumun siyasi söylemlere alet edilmesinin etik olduğunu düşünmüyoruz. Sayın Başbakan bu konuda ne düşünüyor asıl onu merak ediyoruz. 
Ve merak ettiğim bir konu da şu, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin dergisinde 'evet değil de 'hayır' yazsaydı, Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri hala görevine devam ediyor olacak mıydı? 'Evet' ya da 'hayır' ne olursa olsun, devlet kurumlarının yöneticilerinin kurum adına siyasi söylemlerde bulunmasını ve kurumların bu şekilde yanlı davranmasını doğru bulmuyorum” dedi.
"KAMU KURUMU YÖNETİCİLERİNİN KURUM ADINA SİYASET YAPMASINA TEPKİ GÖSTERDİ"
Biçer, “Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, siyasi ifade taşıyan dergiyle kime, hangi mesajı göndermek istemiştir? Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri siyaset yapmak istiyorsa sahaya insin. Tepeden mesaj vererek, sinyal göndererek ne yapmaya çalışıyor?” diyerek, kamu kurumu yöneticilerinin kurum adına siyaset yapmasına tepki gösterdi. 
"DİKTATÖRLÜK YASASININ SİNYALLERİ"
Biçer; “Sayın Başbakan’a soruyorum, yasa ve yönetmeliklere aykırılık teşkil eden bu durum için herhangi bir işlem yapılacak mı? Bunu yine aynı kurumun aynı yetkilisi yapsaydı ve  'hayır' deseydi sessiz kalınacak mıydı? Aslında cevabını hepimiz biliyoruz. Asla sessiz kalınmayacaktı ve belki daha dergi baskıdayken açığa alınacaktı. Özgürlükten bahsediyorlar ama kendilerinden olmayan hiçbir görüşe, hiçbir ifadeye, hiçbir söyleme yaşam alanı tanımıyorlar. Referandum yaklaşırken baskıları, şiddetleri de artmaya başladı. 'Hayır' stantlarımıza saldırıyorlar, 'hayır' kampanyasını yürüten vatandaşlarımızı, kadınlarımız ve gençlerimiz taciz ediyorlar. Bu durum diktatörlük yasasının sinyalleridir. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Geleceğimiz için, çocuklarımız için mutlaka sandığa gidip oylarını kullansınlar ve tercihlerini yaparken özgürlüğümüz için 'hayır'ı tercih etsinler” dedi. 

Editör: TE Bilişim