İçişleri Bakanlığı'nın belirli zamanlarda organize ettiği Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısı, İzmir'de düzenlendi. Toplantıda, İzmir başta olmak üzere 9 ilin vali, emniyet müdürü, jandarma komutanı ile Ege Ordu Komutanlığı, Gümrük Müdürlüğü ve MİT gibi çeşitli kurumlardan temsilciler hazır bulundu. Ev Sahibi olarak İzmir valisi Erol Ayyıldız'ın açılış konuşmasından sonra, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, konuştu. 133'üncü dönem Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu toplantısına dair sunumun ardından, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Muğla Valisi Amir Çiçek, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Uşak Valisi Ahmet Okur ile Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, kendi illerine yönelik, katılımcılara açıklamalarda bulundu. Valiler, kendi illerindeki kaçakçılık olaylarını anlattıktan sonra yaşadıkları sorunlar ile çözüm önerilerini de, aktardı.
HER KAÇAKÇILIK TÜRÜ ELE ALINDI
Toplantının ikinci bölümünde de Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı, uyuşturucu kaçakçılığında İzmir'in durumu hakkında, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da özellikle kırsal alana ilişkin aynı konu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Yine bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat sevkiyatında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Yunan adalarına kaçak geçişler, insan ticareti, yabancı savaşçılarla mücadele için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, AB ile Türkiye arasındaki anlaşma sonrasında göç faaliyetlerinin durumu hakkında da Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri sunum yaptı.
FETÖ ELE ALINDI
Tüm bu kaçakçılık olaylarının ele alınmasının yanı sıra toplantının en önemli konularından birisi de FETÖ'ye yönelik operasyonlar ile yürütülen çalışmalar oldu. Direk toplantının konusu olmasa da, hem polis hem de jandarma temsilcileri, özellikle ikili sohbetlerinde bu konu hakkında da bilgilendirme yanında tecrübelerini de paylaşma fırsatı buldu. Ayrıca, özellikle FETÖ üyelerine yönelik operasyonlar sonrasında yaşanan kaçak geçişlerinin engellenmesine yönelik planlamaların da ele alındığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim