Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018’ tarihinde yapılacağını duyurduğu erken seçim tarihinin ardından gözler İYİ Parti’nin seçimlere girip giremeyeceği ile alakalı olarak Türkiye’de Meral Akşener’e, Manisa’da da Tamer Akkal’a çevrildi. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında, “Genel başkanımız Sayın Meral Akşener, aylar öncesinden erken seçim olacağını ve bunun 15 Temmuz tarihinde yapılacağını söylemişti. Ama AKP ve küçük ortağı, o kadar korkmuşlar ki 15 Temmuz’u bile bekleyemediler ve alel acele bir seçim kararı aldılar. Bizim bu süreçteki en büyük görevimiz, namus saydığımız seçim sandıklarına sahip çıkmak ve onların her seçimde alıştıkları gibi oyları çalmasını engellemek, hırsızlığın önüne geçmektir” dedi.
“İYİ PARTİ SEÇİMLERE GİRECEK”
Akkal sözlerine şöyle devam etti, “Değerli basın mensupları, kıymetli hemşerilerimiz ve iyi partinin gönüllüleri. Sözlerime öncelikle herkesin merak ettiği sorunun cevabını vererek başlıyorum. İYİ Parti seçimlere girecek.  Genel başkanımızın da dediği gibi herkes ayağını denk alsın.  İYİ Parti 10 Aralık 2017 tarihinde 1.nci Olağan Kongresini yapmış ve 10 Haziran 2018 tarihi itibarı ile ülkemizde yapılacak olan tüm seçimlere katılmaya hak kazanmıştır. İYİ Parti seçime yönelik olarak en hazırlıklı partidir. kadroları zinde, dinamik, inançlı, iddialı ve çalışmaya hevesli, yorgun olmayan, umutlu, genç bir partidir. Kurultayda ortaya çıkan tablo İYİ Parti’nin iktidar partisinin tek alternatifi olduğunun bir ispatıdır.
“BU SEFER ÇALAMAYACAKLAR, ÇALDIRTMAYACAĞIZ”
"Türkiye’nin artık nefes almaya ihtiyacı vardır" diyen Akkal, şunları söyledi:
"Genel başkanımız Sayın Meral Akşener, aylar öncesinden erken seçim olacağını ve bunun 15 Temmuz tarihinde yapılacağını söylemişti. Ama AKP ve küçük ortağı, o kadar korkmuşlar ki 15 Temmuz’u bile bekleyemediler ve alel acele bir seçim kararı aldılar. Bizim bu süreçteki en büyük görevimiz, namus saydığımız seçim sandıklarına sahip çıkmak ve onların her seçimde alıştıkları gibi oyları çalmasını engellemek, hırsızlığın önüne geçmektir. Bu sefer çalamayacaklar, çaldırtmayacağız. Bugün erken seçim kararı alınmasında ki en büyük sebep ekonominin bitmiş bir durum da olması ve bunun telafisinin mümkün olmayan bir hal almasıdır. Bu gün iktidarın en yakının da olan büyük şirketlerin ve holdinglerin dahi içinde bulundukları durumun vahameti herkesçe bilinmektedir. Alınmış olan bu erken seçim kararı ile iktidarın yıllardır çizmiş olduğu bu pembe tablo yalanlanmış, ülkenin içinde bulunduğu vahim tablo onaylanmış, korkunun dağları sardığı aşikar hale gelmiştir. Sonuç olarak erken seçim iktidardan erkenden kurtulmak demektir.  Türkiye’nin artık nefes almaya ihtiyacı vardır.  AKP’nin ve hükümetin sözcülüğü görevini üstlenen Sayın Devlet Bahçeli’nin de hızına yetişmemiz gerçekten imkansız. 3 Nisan’da yaptığı gurup toplantısında Seçimler zamanın da yapılmalıdır derken, 17 Nisan’da 'Erken seçim yapılmalıdır' diyor."
“BİZLER TÜRK MİLLETİ OLARAK BU TİYATRONUN FARKINDAYIZ”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Akkal, "2002 yılında erken seçim isteyip AKP’nin tek başına iktidarına sebep olan sayın Bahçeli’nin 16 yıl sonra tekrar bir erken seçim isteğiyle 16 senelik AKP iktidarının sonunu getirdiği ve görevini tamamladığını da çok net bir şekilde görmekteyiz. Yaklaşık olarak 2 senedir AKP’nin ve hükümetin küçük sözcüsü olan Devlet Bahçeli, nasıl başkanlık sistemini dillendirdiyse ve 3 ayda bir çıkıp AKP’den önce OHAL devam etmeli diyorsa aynı tiyatroyu 2 gün önce oynayıp erken seçim çığırtkanlığını da başarıyla gerçekleştirmiş ve Cumhurbaşkanı’ndan büyük bir aferin almıştır. Ama gözlerinden kaçan bir gerçek vardır ki, bizler Türk milleti olarak bu tiyatronun farkındayız ve bizi bu sefer asla kandıramayacaksınız. Milletimiz için bu erken seçim kararının tek bir anlamı vardır; Sayın Meral Akşener Cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye unuttuğu, aynı zamanda da hak ettiği demokratik yaşama geri dönecektir. İşte bu aydınlığa giden yolun ilk adımını yarın Manisa’da atıyoruz" ifadelerini kullandı.
“GENEL BAŞKANIMIZ AKŞENER’İ MANİSALILARLA BULUŞTURUYORUZ”
Müstakbel Cumhurbaşkanımız Sayın Meral Akşener İYİ parti Manisa İl Başkanlığı’nın açılışı ve Manisalı hemşerilerimiz ile buluşmak üzere yarın yani 20 Nisan 2018 Cuma günü saat 14:00’de şehrimize geliyor ve saat 15.30’da halkımıza seslenecek. Tüm İYİ insanların, tüm cesur insanların kalbi şehrimizde atacak. Adaletin yeniden tesisi için, tekrar demokratik bir ülke olabilmek için, refaha huzura kavuşabilmek için, gençlerimize umut, kadınlarımıza cesaret vermek üzere Meral ablamız Manisa’da olacak. Ben buradan bu vesile ile İYİ’lerin gücünü herkese göstermek adına, dosta güven, düşmana korku vermek adına, tüm cesur insanları tüm Manisalı hemşerilerimi il başkanlığımızın açılışına davet ediyorum. Unutmayalım ki, zor yollar daima iyi yerlere götürür. Manisa iyi olacak, Türkiye iyi olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim