İYİ Parti Başkanlık Divanı, 12 Ağustos'taki kongrede Meral Akşener'i yeniden aday göstereceklerini duyurdu. Partiden yapılan açıklamaya göre, "İYİ Parti Başkanlık Divanı kurultayda Meral Akşener'i aday olarak gösterme kararı almıştır." denildi.
"BAŞKANLIK DİVANI, AKŞENER'İ ADAY GÖSTERME KARARI ALMIŞTIR"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Geri dönmüyorum" açıklaması üzerine partinin Genel Sekreteri Aytun Çıray, Başkanlık Divanı'nı olağanüstü toplantıya çağırdı.
Az önce toplanan Divan'dan çıkan ilk sonuç şöyle: "Daha önce aldığımız kararda ısrarcıyız. İYİ Parti Başkanlık Divanı kurultayda Meral Akşener'i aday olarak gösterme kararı almıştır."
MERAL AKŞENER, ADAY OLMAMA KARARINI AÇIKLAMIŞTI
Meral Akşener, 12 Ağustos'ta yapılması planlanan İYİ Parti kurultayındaki adaylık kararına ilişkin Twitter'dan açıklama yapmıştı. Akşener, "Değerli dava arkadaşlarım, Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir." diye konuşmuştu.
İşte Akşener'in yaptığı açıklamalar;
"Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim.
"BAYRAĞI DEVRALACAK ARKADAŞIMIZ..."
Kuruluşumuzun daha ilk gününden itibaren karşılaştığımız tüm engellemelere rağmen partimiz Türk siyasetinde önemli bir yer edindi. Bayrağı devralacak arkadaşlarımın partimizi çok daha ileriye taşıyacaklarına güvenim tamdır.
"ADAY OLACAK ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM"
Tüm arkadaşlarımı partimizin önündeki kurultay sürecine ve partimizin geleceğine yön verecek yeni yönetimini belirlemeye odaklanmaya davet ediyorum. Şimdiden aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum."
HABERLER.COM

Editör: TE Bilişim