Açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Seçimler yapıldı ve bitti. Şimdi herkes ortak paydamız olan Manisa için çalışmalıyız. Seçilen belediye başkanları meclis üyelerini tebrik ediyorum. Şahsi olarak üçüncü dönemde görev yağacağım. Bana oy veren veya vermeyen herkse teşekkür ederim.” dedi.
89 kişilik mecliste sadece 2'sinin kadın meclis üyesi olması bu yıl kadın isimlere listelerde yer verilmemesine bağlandı.  
GRUP BAŞKANVEKİLLERİ BELLİ OLDU
Toplantıda partilerin grup başkjanvekkilleri belli oldu.
Buna göre Ak Parti grup başkan vekilleri Ahmet Tonguç ve Dilşad Ulaş,
MHP Parti Grup Başkanvekili ise Mehmet Güzgülü
CHP Grup Başkanvekili Turgutlu'dan Fehmi Gülen
İYİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Köse
Toplantıda Ak Parti’den Kamil Öz, 60 oyla birinci meclis başkanvekili seçildi. 60 oy alan MHP’den Doğan Ensivri ikinci meclis başkanvekili oldu. CHP’li Ferdi Zeyrek’e 20 oy çıktı.    
Meclis Katip Üyeliklerine Ak Parti'den Fedai Kozan, MHP'den Bilgehan Nolan seçildi. 60'ar ooy alarak seçildiler. İYİ Parti'den Ömer Geriter ise 27 oy aldı. Bu sonuçla çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı meclis
başkan vekilliği ve katip üyelikleri aldı.  
KOMİSYONLARDA HANGİ PARTİDEN KAÇ ÜYE VAR? 
Meclis toplantıısnda 12 ihtisas komisyonuna üyeler seçldi. 
Meclis üyesi sayısına göre Ak Parti her komisyona 3 üye, MHP 2 üye, CHP ve İYi Parti ise 1'er üye verdi. 
Ege Belediyeler Birliği'ne Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün doğal üye olmak üzere Ak Parti'den Gürkan Koyuncu seçildi. 
İYİ PARTİ'DEN İLK MUHALİF YAKLAŞIM 
İYİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Köse, 2018 mali yılı denetim komisyon raporuyla ilgili söz alarak ödenen faiz oranlarıyla ilgili eleştirde bulundu. Bunun üzerine söz alan Cengiz Ergün, "Hani suya yüzde 40 ind,rim yapılacaktı ya. Bakalım Büyükeşehir Maski'ye ne kadar aktarım yapıyor her ay. En az 7 milyon TL. Burada gerçekleri konuşacağız. Yalan ve dolanları değil." dedi. 
İYİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Köse ise tekrar söz alarak, yapıcı eleştirilerde bulunacaklarını ifade etti.  
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir'in 2018 yılı faaliyet raporu okunurken yerini meclis birinci Başkanvekili Kamil Öz'e bıraktı. Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. 



 
 
 

Editör: TE Bilişim