Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı. Bakanlar Kurulu'nda 2 Kanun Hükmünde Kararname çıktığını söyleyen Kurtulmuş'un konuşmalarının satır başları şöyle: 

OHAL çerçevesinde, 2 kanun hükmünde kararname gündeme gelmiştir. 670 sayılı KHK'de öncelikli olarak bazı bakanlık ve kurumlarımızdan gelen FETÖ'cü tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemelerdir. 

ÜNVANLARINI BİR DAHA KULLANAMAYACAKLAR

Gelen liste yürürlüğe girecek. Bu FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedecektir. Kararname ile görevden alınanların ünvanlarını kullanmaları mümkün olmayacak. Buralardan kaynaklanan haklarını bundan sonra kullanamayacaklar.

KAPATILAN KURUMLAR NE OLACAK

FETÖ ile alakası olduğu için kapatılan kurumların haklarının ne olacağı Maliye Bakanlığı'na bırakılmıştır.Maliye Bakanlığı el konulan kurum ve kuruluşlarla ilgili kararları kendisi belirleyecek bir kısmı da diğer kamu kurumlarına ihtiyaç ortaya çıkarsa bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır. 

2010 KPSS

2010 KPSS'de soruları çaldıkları belirlenenler memuriyetten ihraç edilecektir. 2010 KPSS ile hakkıyla memuriyete girenler ise bulundukları sıfatları kullanacaklardır. 15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile ilgili yapılan düzenlemede SGK borçları silinecek ve aksaklıklar ortadan kaldırılacaktır.

YENİŞAFAK MUHABİRİNE VATANDAŞLIK

Bu kararname ile GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi düzenlenmiş, sağlık personeli ile düzenleme yapılmıştır. Çengelköy'de şehit olan İsmail Canbaz Hasan TC vatandaşlığı kendisine verilmiştir. 

TİB'İN YETKİLERİ BTK'YA DEVREDİLDİ

671 no'lu KHK'de ise, ilave bir takım düzenlemeler yapılmıştır. TSK'nın pilot açığının kapatılmasıyla ilgili düzenlemeler yapılmış, yeni pilot alımı ve bir vesileyle TSK'dan ayrılan pilotların yeniden kazandırılmasıyla ilgili düzenleme yapılmıştır. TİB'in kapatılmış ve yetkileri BTK devredilmiştir. 
Editör: TE Bilişim