‘Gündem Özel’ programına canlı yayın konuğu olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yerelden ulusala siyasal gündem ile ilgili konuları, tüm şeffaflığıyla kamuoyu ile paylaştı. Alaşehir ilçesinden MASKİ’nin projeleriyle alakalı olarak gelen bir soru üzerine yaşadıkları sıkıntıları anlatan Başkan Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu 154 mahalle projesi kapsamında 70 mahallenin ihalesi yapıldı ve inşaatları başladı. Geride kalan 84 mahallenin ihalesi bekleniyor. Finans bacağını değerlendiriyoruz. Şunu da açıkça söyleyim. Artık seçim safhasına girildiği için bütün kapılar yüzümüze kapanmaya başladı. Bugün, İller Bankası nezdinde hiçbir borçlanmamıza onay verilmiyor. İşte o 84 mahallenin ihalesinin yapamamamızın sebebi İller Bankasından kredi verilmemesidir. Benim gizlim saklım yok. Tamamen engellenmeye başlandık” diye konuştu.
“MHP’li Belediye Olduğumuz İçin Kesintiler Yaşıyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 2017 yılı Eylül ayından beri her ay 4 buçuk milyon liralık bütçenin kesintiye uğradığını ve bunun sebebinin de MASKİ kurulmadan önce gelen 130 milyon liralık borç yükünün, MASKİ’ye devrolduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “2017 yılı Ocak ayında meclisimizden 200 milyon liralık borçlanma yetkisi aldık. Eylül ayının 5’inde 100 milyon liraya düşürülmek suretiyle onaylandığı bilgisi verilmesine rağmen, üzerinden 6 ay geçmiş olmasına rağmen hala yazı gelmiyor. Bunun yanı sıra Eylül ayından beri, MASKİ’nin geçmiş belediyeler dönemi yani 2014 öncesi borçlarından aylık 300 ila 400 bin kesiliyorken, 4 buçuk milyon garantör olduğumuz için büyükşehirden kesiliyor. Soruyoruz; Ankara, İstanbul gibi Ak Partili Büyükşehir Belediyeleri’nden bu paralar kesilmiyor. Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı olduğumuz için bizden kesiliyor. Diğer Büyükşehir Belediyeleri’nden kesinti yapmayacaksın, geçmiş 10 senenin parasını çatır çatır benden keseceksin,  6 ayda kaybettiğimiz 30 milyon lira gitti işte. 20 mahallenin parası oraya gitti” diye konuştu. 
Ergün, “İttifak Yukarıda Var, Tabanda Yok”
Manisa’da yerel siyaset noktasında yaşanan sıkıntılara da değinen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Cumhurbaşkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız tam ittifak halinde iken Manisa’da bunun yolu açılmıyor. Neden, Cengiz Ergün burada başarılı olmasın, Milliyetçi Hareket Partisi bir daha burada seçim almasın. Ak Parti İl Başkanı açık ve net bir şekilde içimize sindiremiyoruz dedi. Bakın eğer bu şekilde siyaset devam ettirilecekse Manisa’da, ben her konuları dile getiririm. Geçen hafta Cumhurbaşkanımızın siyaset akademisinde yaptığı konuşmayı ilgili arkadaşlar bir daha dinlesin. Orada kimleri uyardığı, açık ve net belli. Bu konuşmayı dinlememişler. Aday olur olmayız, ittifak olur olmaz bunu rabbim biliyor. Alnımıza ne yazıldıysa o olacak. Aday olurum olmam, hiç önemli değil. Her şeyin hayırlısı olsun. Ben hep söylerim. Ama içimize sindiremiyoruz, anahtarı istiyoruz, bu söylemlerle devam edilecekse ben de kılıçları çeker, vatandaşımıza açıkça anlatırım. Bütün Manisalılar bilsin 15 aydır borçlanma yetkisi bekliyoruz. Mahalli İdareler Genel Müdürü beni arayıp başkanım gözün aydın İçişleri Bakanlığı’ndan 100 milyonluk borçlanma yetkisi aldınız hayırlı olsun demesine rağmen, bu yazı neden gelmiyor. Kim getirttirmiyor. Herhalde bizim partimizin üst düzey yetkilileri değil. Kimlerin yaptığına vatandaş karar versin. İçine sindiremeyenler bunlar, su depolarıyla beni vurmaya çalışanlar. Yukarıda ittifak var burada yok. Ama herkes kendine çeki düzen verecek” dedi.

Editör: TE Bilişim