DP GENEL BAŞKANI UYSAL MANİSA'DA 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Birilerinin telkinleriyle 10 yıldır tarımla uğraşan nüfusu en aza indirmek için gayret gösteriyorlar" dedi. 
İl Divan Toplantısına katılmak amacıyla Manisa'ya gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Manisa Belediyesi Kültür Sitesi'nde partililerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Uysal, Türkiye'nin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü sağlamakla mükellef olanların bir bölen unsura dönüştüğü siyasetin içindeyiz." İmralı görüşmelerini değerlendiren Uysal, şunları söyledi: "Biz, İmralı ile değil milletimizle konuşuruz. Biz, milletimize deli gömleği giydirilmesine müsaade etmeyeceğiz. 30 yıldır mücadele dönemimizde sıfıra indirdiğimiz terör simdi ne hallerde. Sanki bu ülke 2002 yılında kuruldu. Sanki alt yapı tesisleri 2002 yılında yapıldı. Ama milletimiz durumu biliyor." 
2013 yılı bütçesine değinen Uysal, şöyle konuştu: "Türkiye'de uygulanan reform politikaları ile yine 3-4 senede bir kanun değiştirilerek çözüm aranmaktadır. Ancak, Türkiye'de meseleleri çözebilecek bir alt yapı yoktur. Her gittiğimiz bölgede can çekişen esnafı görüyoruz. Bizi çiftçinin partisi olarak itham ederler. Biz bunu gururla üzerimizde taşıyoruz. 10 yıldır tarımla uğraşan nüfusu en aza indirmek için gayret gösteriyorlar. Artık saman bile ithal etmeye başladık."
Milli eğitim konusunda başarısız politikalar izlendiğini savunan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin en başarısız olduğu mesele milli eğitim meselesidir. Her bakan değiştirilerek, yeni politikalar uygulanmaktadır. İdeolojik düşüncelerle değiştirmeye kalktığınız milli eğitimle ne siz düzene girersiniz ne de bu ülke yücelir. Türkiye kendi gerçekleri ile yüzleşmek durumundadır. Artık kamplaşmalar başlamıştır. Türkiye'nin geçmişi üzerinden siyaset yapmaktadırlar."

Editör: TE Bilişim