Demokrat Parti’de hareketli günler yaşanıyor. Bir dönem Manisa’da birinci parti olan Demokrat Parti yerel seçimler öncesinde transferleriyle dikkat çekti. 
Bugün parti binasında Şehzadeler belediye başkan adaylığı açıklaması yapıldı. Toplantıya eski milletvekili Ümit Canuyar, Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek, partinin büyükşehir belediye başkan adayı Şule Tunalı ve çok sayıda partili katıldı.    
Toplantıda adaylığını ilan eden Uğur Kıraloğlu, konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Demokrat Parti kurucusu ve ilk genel başkanı Celal Bayar, Adnan Menderes, tüm şehitleri anarak başladı.  
Manisalı bir ailenin ferdi olduğunu belirten Uğur Kıraloğlu, şunları söyledi:
“Manisalı bir ailenin en küçük ferdi olarak 21.08.1974 yılında İstanbul'da doğdum. Evliyim. 3 çocuk babasıyım. Sanayiciyim. Tekstil mühendisiyim. İyi derecede İngilizce biliyorum. 
Babam Erdoğan Kıraloğlu, 1960 yılından bugüne kadar Manisa, İzmir ve İstanbul’da tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir esnaf, iş adamı ve sanayici. 
Ben ilkokul, ortaokul ve lise eğitimimi İstanbul'da tamamladım. Spor hayatımda, 11 yıl boyunca İ.T.Ü küçük-yıldız-genç erkek basketbol takımlarında ve E.Ü. Mühendislik fakültesi basketbol takımında, basketbol oynadım. 3 yıl boyunca da Türkiye basketbol Federasyonu İzmir bölgesinde basketbol hakemliği yaptım. 
1991 yılında ABD'de üniversite okumak için sınavlara girdim ve 3 tane üniversiteye kabul edildim. Ancak o dönem bazı özel sebeplerden dolayı eğitim için yurtdışına gidemedim. Ailemin 1960 yılından beri tekstil sektöründe faaliyet göstermesi bu alana beni teşvik etmeleri sebebiyle 1992 yılında E.Ü. Mühendislik fakültesi tekstil mühendisliği bölümünü kazandım. 1997 yılında mezun oldum. 1998 yılında askerlik görevimi tamamladım. 1998 yılında İstanbul’dan Manisa’ya dönünce bende 1999 yılında tekstil fabrikasında iş hayatına başladım. Fabrikada sırasıyla planlama, pazarlama departmanlarında ve ihracat müdürlüğü pozisyonunda 8 yıl süreyle tekstil mühendisi olarak görev yaptım. 
2004-2018 yılları arasında ailecek memleketimiz olan Manisa’ya tekstil, tarım ve hayvancılık alanlarında 100.000.000 Türk lirası tutarında yatırım yaptık. 
Bugünkü Türkiye'yi siyaset, ekonomi, adalet, eğitim, kültür ve ahlak açısından incelediğinizde her alanda ciddi bir çöküntü yaşadığım ve ülkemizin bırakın yerinde saymayı geriye doğru gittiğini rahatlıkla teşhis edebilirsiniz. 
Siyaset kurumun varlık amacı, ülkemize ve Türk milletine hizmet etmek etmektir. Bugünkü siyaset kurumunun ülkemize ve insanlarımıza hizmetten daha çok kendi çıkarlarını ön planda tuttuğunu üzülerek söylemek istiyorum. 
Bugün Türk milletine yapılan en büyük kötülük, milleti ortadan ikiye bölmeye çalışan söylemler ve hakaretlerdir. 
İnsanları ayrıştıran, kutuplaştıran, birbirlerine düşman eden, insanlara garip garip sıfatlar takan söylemleri bir kenara bırakarak, toplumun her kesimini kucaklamak gerekmektedir. 
Bu tür söylemlerle üretilen gerginliklerin hiç kimseye zerre kadar faydası olmadığı artık net bir şekilde anlaşılmıştır. 
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçim, sıradan bir seçim değildir. 2017 yılında yapılan referandumda, TC devletinin yönetim sistemi değiştirilerek federatif bir yapıya geçmesi için önemli bir adım atılmıştı.   
Ben şimdiden uyarımı yapmak istiyorum. Türkiye bu yükün altından kalkamaz. 
Türkiye'nin kurtuluş reçetesi her yönüyle milli bir eğitim sistemi, milli bir adalet sistemi, liyakat esaslı milli bir yönetim ve demokrasidir. 
Bu ülkenin, bu milletin problemlerini ortak akıl, ortak fikir tesis etmeden çözmek mümkün değildir. O yüzden bu ülkenin, içinde vatan millet sevgisi olan, ülke menfaatini her şeyin üstünde tutan demokratı da, sosyal demokratı da, milliyetçisi de, ülkücüsü de, muhafazakarı da beraber yürümeli ve taşın altına ellerini beraberce koymalıdır. 
Türkiye cumhuriyeti büyük bir yığın haline gelmiş Sorunlarını, günü birlik politikalarla, rüzgarın yönüne göre değişen politikalarla, deneme yanılma yöntemiyle oluşturulan politikalarla, oy toplamaya yönelik politikalarla, makyavelist politikalarla (yani amaca giden her yol mübahtır anlayışının oluşturduğu politikalarla) şimdiye kadar çözememiştir, bundan sonrada çözemeyecektir . 
Dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerin her alanda kendi menfaatleri doğrultusunda oluşturduğu milli politikaları vardır . Bu politikalar iktidarlara göre kesinlikle değişmez. Bizimde yapmamız gereken kendi menfaatlerimiz doğrultusunda milli politikalar geliştirmek ve ülkeyi bu politikalarla yönetmektir. 
Bütün bunlar ancak, konularında uzman, vizyon sahibi, dürüst, namuslu, vatansever insanlardan oluşturulmuş ekipler tarafından yapılabilir. 
Bir başka husus, kuvvetler ayrılığı ilkesinin ülkemizde yeniden tesis edilmesi gerektiğidir. Yani devletin en önemli 3 fonksiyonu olan yasama, yürütme ve yargı erklerinin tek kişide toplanmas1nın engellenmesidir. 
Belediyecilik kısmına gelirsek; 
Hayatımda hiç belediyecilik yapmadım. Ancak Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Amerika dahil 42 tane şehir gezdim. Genel olarak ülkemizde ve Manisa'da uygulanan belediyeciliği doğru bulmuyorum. Kuralların olmadığı, olsa bile adamına göre esnetildiği ya da tamamen ortadan kaldırıldığı, gücün, kanun tanımadığı bir ülkede, belediyeciliğinde ancak bu kadar yapılması normaldir. Bunun en güzel örneği 1994 yılından beri İstanbul belediyesi yönetenlerin 35 yılın sonunda “İstanbul'a ihanet ettik" demeleridir. Aynı durumun Manisa'mızın da başına gelmemesini diliyorum. 
Belediyenin asli görevleri arasında her ne kadar yol yapmak, alt geçit, üst geçit, kaldırım yapmak, çöp toplamak, imar uygulamaları yapmak olsa da bunların yanında insanı insan yapan, insanca yaşamanın zorunlu kıldığı şartları hizmet olarak getirebilmek, insanların sosyal yönünü geliştirmek, insanların kültür seviyelerini arttırmak , çocuklarımıza ve gençlerimize okuma, araştırma, kendisini geliştirme, ilim ve bilim sahibi olabilme imkanlarını sunabilecek yatırımlar yapabilmek esas belediyeciliktir diye düşünüyorum . 
Genel olarak proje konularımıza gelirsek; 
1) Gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitim, bilim ve spor projeleri 2) tarım ve hayvancılıkla ilgili projeler 
3) Hava ve su kirliliği ile ilgili projeler 
4) Park probleminin çözümü ile projeler 
5) Muhtarlar, Manisaspor, yaşılar ve özürlü çocuklarımızla ilgili projeler 
6) şehit ve gazi aileleri ve onların çocuklarıyla ilgili projeler 7) engelli vatandaşlarımızla ilgili projeler 
8) Kentsel dönüşümle ilgili projeler 
9) Üniversite öğrencilerimizin yurt sorunu ile ilgili projeler. 
Ülkemizle ilgili umudunuzu hiç bir zaman yitirmeyin. İstiklal Marşımız "korkma" diye başlar. Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmayın 
Cesurlar bir gün, korkaklar her gün ölürler. 
Bugün Demokrat Part, Şehzadeler belediyesi belediye başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Editör: TE Bilişim