CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan - Kılıçdaroğlu polemiğine ilişkin  TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“3628 sayılı Yasa'ya göre eğer kişiler mal varlıklarını nasıl elde ettiklerini açıklayamıyorlarsa bu paraya kara para, rüşvet, yolsuzluk parası gözüyle bakılır.  Buradaki sıkıntı şu: Kimse bu milletin Meclisine çıkıp milletin temsilcilerinin gözünün içine baka baka ve milletin huzurunda ne milleti ne temsilcilerini salak yerine koymaya kalkmasın. (CHP sıralarından alkışlar) Ne gördüğümüzü ne okuduğumuzu anlıyoruz. Elde "swift" belgeleri var yani paranın gittiği yerden dekontlar. Bir de, elde parayı yollayan bankanın belgeleri var, dekontları, birebir tutuyor. Öyle bir suçüstü durumuyla karşı karşıya ki "Bunlar sahte." diyemiyor. Bak "Kimden aldın?" diyor.  Soru şu: 1 sterlinlik bir şirket kurulmuş. Şirketi kuran tanıdık ahbap; tam güvenilmiyor, sonra Erdoğan'ın çaycısına şirket devrediliyor. Sonra aynı şirkete nereden kazanıldığı belli olmayan, damattan, dünürden, Özel Kalem Müdüründen, kendi oğlundan para aktarılıyor, para yollanıyor. Kardeşim, yollanan para bir ticaretten dolayı gelen para değil, içeride kaynağı ispatlanamayan kara ve kirli bir paradır. Bunun dekontunu koyduk. Yetim hakkı var burada, yetim hakkı! (CHP sıralarından alkışlar) Bu yetim hakkına karşı çıkıp da "Efendim, yalan konuşuyorlar." Ne yalanı? İspat istediniz, alnınızın ortasına yapıştırdık ispatı. Dekont koyuyoruz kardeşim, dekont!
İSTİFA ET
“Damadın, dünürün, oğlun, özel kalem müdürünün Man Adası gibi bir vergi cennetine para yolluyor. Paraları orda tutuyor. Vatandaş vergiden kırılırken, emekli teyzeye maaşından arttırdığı 100 dolar parayı, karda kışta "Bozdur ki milliyetçiliğin kanıtlansın." diye duygular sömürülürken vergiden kaçırmak için oralara para aktarıyorlar. Ve hepsi birden hangi ticareti yapmışlar ki Man Adası'na bu paraları yolluyorlar? "İspat edersen gereğini yapacağım." deyip hakaret eden şahsa "Haydi, ya istifa, ya istifa ya istifa!" diyoruz”

Editör: TE Bilişim