CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemenin kabul edilmesine ilişkin “Müftülere yetki veren ve imamın resmi nikah kıyacağı ve kadınlar için büyük güvensizlik yaratan bu uygulamayı anayasa mahkemesine gitmekte en küçük tereddütte bulunmayacağız ve en kısa zamanda anayasa mahkemesine gideceğiz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Özgür Özel, müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemesinin MHP ve AK Parti’li milletvekillerinin oylarıyla Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildiğini anımsatarak şöyle konuştu:
“Özellikle MHP,  ihtiyaç duydukları her an sarayın her talebine evet diyorlar. Herkes bu düzenlemeye hayır derken komisyonda da hayır demişken MHP, 180 derece tavır ve tutum değiştirebiliyor. O dakikalarda AK Parti Genel Başkanı ‘Türkçülük bölücülüktür’ dedi. MHP tahmin ediyorum buna da ‘evet’ diyecek midir, bunu kendi kitlesi sorgulayacak. Buna sessiz mi kalacaklar?  MHP buna karşı bir tavır tutum alması gerekirken bu sessizliğini neye borçluyuz bunu görmemiz gerekiyor. Bu kadar anayasaya açık bir konunun anayasa mahkemesi tarafından iptal edileceğini düşünüyoruz. Anayasa mahkemesine gideceğiz. Müftülere yetki veren ve imamın resmi nikah kıyacağı ve kadınlar için büyük güvensizlik yaratan bu uygulamayı anayasa mahkemesine gitmekte en küçük tereddütte bulunmayacağız ve en kısa zamanda anayasa mahkemesine gideceğiz”
 

Editör: TE Bilişim