Ahmet ÜNSAL’ın haberi 
2015 yılı seçimlerinde ön seçimlerdeki mücadeleleri sonrasında sıralamada ilk 3’e girmeyi başararak milletvekili seçilen Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, 24 Haziran seçimlerinde listede olmayacaklar. CHP genel merkezinin bu kararı sonrası tavırları merak edilen iki isim gazeteci Ahmet Ünsala’a konuştu. 

KARARA SAYGILIYIZ 
Tur Yıldız Biçer şunları söyledi:
“Listede olmayışım tamamen Genel Merkezin kararıdır. Bu karara saygılı olmaktan başka çaremiz yok. Biliyorsunuz ki ben milletvekili olmamda parti içeresindeki ön seçimler etkili oldu. Bu seçimlerde ön seçimleri yapacak zaman olmadığı için kararı bu kez Genel Başkanımız ve kurmayları vermek zorunda kaldı. Kırılmamamız, darılmamız veya küsmemiz olanaksızdır. Dar bir zamanda birlik ve beraberliğimizi koruyarak önce Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’yi hedefine ulaştırmaktır. İkinci olarak da yok edilmek istenen parlamenter sistemin yeniden tesis edilmesinin yolunu açmaktır. Bu seçimde gücümüzü ve çalışma azmimizi ikiye hatta üçe katlayarak yolumuza devam edeceğiz. Siyaset sadece milletvekilliği düzeyinde yapılmıyor siyaset her platformda yapılabilir i göstereceğiz. Sokaklar bizi bekliyor. CHP Manisa’da yeniden 3 olan milletvekili sayısını 4 hatta 5’e çıkartarak yoluna devam edecektir.”

BUGÜN HESAPLAŞMA GÜNÜ DEĞİL
Tur Yıldız Biçer, gibi liste dışında kalan Salihlili Milletvekili Mazlum Nurlu da; “Şu anda parti içerisinde hesaplaşma günü değil. Öncelikle Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı seçmektir. CHP olarak bunu başaracak güçteyiz. Bunu yapabilmek için illa milletvekili sıralamasında yer almamız gerekmiyor. Bu parti bize iki dönem milletvekili olmamızı sağladı. Şimdi sahada çalışma zamanıdır. Teşkilatlarımız ve gençlerimizle halkımızla birlikte bunu başarabilecek güçteyiz. Öncelikle Cumhurbaşkanlığı, beraberinde parlamento üstünlüğümüzü sağlayacağız. Sonrasında hedefimizi bir yıl sonraki yerel seçimlere çevireceğiz. Orada hedefimiz öncelikle kaybettiğimiz Salihli-Sarıgöl-Gölmarmara ilçe belediye başkanlıklarını onlara ek olarak ta Akhisar-Saruhanlı-Turgutlu ilçe belediyelerini safımıza katmaktır. Sonuç olarak ta CHP bayrağını Manisa Büyükşehir’e dikmektir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim