​CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisahaberleri.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Yalçın’a yaptığı açıklamada gönlünün ön seçimden yana olduğunu söyledi. Seçimlere çok az bir süre kaldığını dikkat çeken Özel şu açıklamayı yaptı: 
Daha çok sıcak gelişmeler. Takvimi araya sıkıştırdılar. Gönlüm ön seçimin olmasından yana. Ben hep ön seçimi savundum. Ancak ön seçim biliyorsunuz resmi bir takvim. Bütün bu detaylar ışığında ön seçimin yetişip yetişmeyeceğine parti meclisimiz önümüzdeki hafta karar verecek. 

YETİŞMEZSE NE OLACAK? 
1 Kasım seçimlerinde takvim yetişmemişti. 7 Haziran seçimlerinde yapılan ön seçimin sonuçları dikkate alınarak milletvekili listesi hazırlanmıştı. Ki 7 Haziran seçimlerinin ön seçimini 30 Mart’ta yapmıştık. Şu an seçimlere zaten 65 gün var. Gönül isterki ön seçim olsun. Üyeler karar versin kimin milletvekili olacağına. Bu artık parti meclisinin ve genel başkanın vereceği bir karar. Oyalanmamak lazım çok dar bir zaman dilimi var. 

CHP KAÇ MİLLETVEKİLİ HEDEFLİYOR?
CHP Manisa’da son dört seçimde oyunu %18’lerden 26’lara ve 30’lara çıkardı. İstikrarlı bir yükselişimiz var Manisa’da. Milletvekili sayısı 9’dan 10’a çıkacak. Zaten normal şartlarda en son seçimde on milletvekili olsa dördü bizim olacaktı.  Bu durumda 5 milletvekili Manisa CHP için süpriz olmaz. İyi Parti’nin seçimlere girip giremeyeceğini bilemiyorum. Ancak MHP’de büyük bir erime var. Son anketlere bakıldığında CHP’nin milletvekili sayısı 4 ile 5 arasında görülüyor. CHP açısından 4 garanti 5 zorlanıyor. 

ŞAH MAT BAŞLIĞI
Bir gazete bugün başlığına “Şah Mat” yazmış.  Demokraside Şah Mat olmaz. Şah otoriter rejimlerde olur. Bir de krallıklarda şah var. Referandumdaki tarihi hatayı yapıyorlar.  Biz ve onlar, onlar terörist, onlar düşman gibi ifadeler kullanıyorlar. Oysa bizim adayımız kimseyi şah etmeye mat etmeye gelmiyor. Barış için, kardeşlik için, özgürlük için geliyor. Meseleyi iyice kriminal hale getirdiler.  Buna karşın referandumda olduğu gibi ikisinin toplamı yüzde 70’ken 50’ye düşmesi gibi bu birlikteliğin bu koalisyonun büyüten değil eriten bir ittifak olduğu ortaya çıkacaktır. İki partinin oylarını topladığında almaları gereken oyun altında oy alıyorlar. Ekonomi bu kadar kötüye giderken bu baskın seçim Seçmenin vicdanında ters tepecek onlar açısından. Bizim açımızdanda son derece olumlu. Bu suçüstü hali seçimdeki en büyük kozumuz olarak görüyorum. 

300’ÜN ALTINDA KALACAKLAR 
600 milletvekilli bir parlemento olacak. Recep Tayyip Erdoğan karşısında 300’ün üzerindeki sandalyeyi kazanacağımızı düşünüyorum. AKP-MHP ittifakının 300 sandalyenin altında kalacağını eminim. Meclis için 301 Manisa için 5 diyorum.

Editör: TE Bilişim