CHP Manisa İl Başkanlığı, 2019 yılındaki yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Saruhanlı, Kırkağaç ve Alaşehir ilçelerindeki belediye başkan adaylarını şimdiden kesinleştirdi. Yerel seçim çalışmalarına bir yıl öncesinden başlanması gerektiğinin altını çizen CHP İl Başkanı Balaban, 1 yıl öncesinden başlanılacak seçim çalışmasının başkan adaylarının kendilerini tanıtmasında önemli bir etken olacağını dile getirdi. Saruhanlı, Kırkağaç ve Alaşehir ilçelerinin belediye başkan adaylarının isimlerinin kesinleştirildiğini ifade eden Balaban, "Saruhanlı'da fiilen adayımız ilçe başkanımız Zeki Bilgin. Kırkağaç ilçesinde önceki dönem ilçe başkanımız olan mimar Ozan Şerif İnen ismini belirledik. Alaşehir ilçesinde ise diş hekimi Ahmet Öküzcüoğlu diye belirledik. Belirlediğimiz bu isimleri genel merkezimizin kurultayından sonra Genel Başkanımıza sunacağız. Genel Başkanımız onayladığı takdirde isimleri törenle açıklayacağız" diye konuştu.

MAYIS'TA TÜM İSİMLER BELİRLENECEK

14 ilçede ise isim belirleme konusunda çalışmaların sürdüğünü dile getiren Balaban, "Geri kalan 14 ilçemizde başkan adaylarımızı belirlemek için çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz mayıs ayına kadar tüm adaylarımızın belirleyip, genel başkanımızın onayı aldıktan sonra adaylarımızı kamuoyuna açıklamak. Amacımız yazı boş geçirmemek. Koca yaz bütün partiler için bomboş geçiyor. Ancak CHP için böyle olmayacak. Adaylarımızı yaz ayı öncesi belirleyeceğiz ve adaylarımız yaz boyunca seçim çalışması yapacak. Bu yaz CHP için dolu dolu geçecek" diye konuştu.

ADAYLAR İÇİN DÖRT KRİTER

CHP'li Balaban, yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adayları için 4 kriter belinlendiğini ifade ederek, "Adaylarımız için 4 kriter belirledik. Bunun birincisi kamuoyu araştırması, üye yoklaması, il ile ilçe örgütlerinin kararı ve son olarak genel merkezimizin kararı olacak. Eskiden ön seçimle iş bitiyordu. Ön seçimden çıktın mı karar verilmiş oluyordu. Şimdi artık ön seçim yok. Adayımızı üyelere soracağız ve eğilim yoklaması yapılacak. Belirlediğimiz ilçelerde bunun çalışmasını yaptık. Belirlenen adayların ön yoklaması ve kamuoyu yoklaması yapıldığı için belirlendi. Diğer ilçelerimizde de bunu yapacağız" diye konuştu.

CHP'li Balaban, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını belirleme konusunda da titiz davranacaklarını dile getirerek, "Bu süreç içerisinde büyükşehir adayımızı belirlemek içinde çalışmamız olacak. Kriteri genel merkez belirleyecek. Tüm ilçe örgütlerini onay verebileceği, kamuoyunun seveceği bize dışarıdan dan oy getirebilecek. Ekonomik gücü olan ve siyasetin içinden yetişmiş bir aday olması lazım. Büyükşehir adayımızın da eylül ayında başlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim