CHP Alaşehir Gençlik Kolları üyeleri, geçtiğimiz hafta salı günü Alaşehir Belediyesi’ne yazı yazarak Hacıaliler Ortahan Mahallesinde bulunan düğün salonun kendilerine tahsis edilmesini talep etti. CHP’li gençlerin iddiasına göre düğün salonun aynı saat ve günde düğün olduğu gerekçesiyle dolu olduğu bu nedenle salonun verilemeyeceği söylendi. Ancak etkinlik günü salonda düğün olmaması CHP’li gençlerin tepkisini çekti. 

MAHALLELİ YER VERDİ 
29 Ekim Pazar günü bazı mahalle sakinleri düğün salonuna giderek salonun boş fotoğrafını İlçe Gençlik Kolları Başkanı Veli Kaya'ya gönderdiler. Bunun üzerine CHP Alaşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öküzcüoğlu bir kez daha belediye ile irtibata geçti. Ancak alınan cevap aynı olunca harekete geçen CHP’li gençler, boş düğün salonunun önüne giderek açıklama yaptılar. 
Konuyla ilgili Başkan Veli Kaya şu açıklamayı yaptı: “Bugün burada Cumhuriyetimizin 94.yılını kutladığımız bu kutsal günde hiçbir siyasi amaç gütmeden tıpkı her bayram olduğu gibi bu bayramımızı da Hacıaliler Ortahan Mahallesinde kutlamak istedik. Bunun için burada bulunan düğün salonun bizlere tahsis edilmesini istediğimizde bizlere ‘düğün var’ diyerek yalan söylediler. Kendi memleketimizde kendi bayramımızı kutlatmamaya dahi çalışıyorlar. Şiddetle kınıyoruz. Fakat bugün Ortahan Mahallesi büyük bir vefakarlık göstererek bizlere mahallede bulunan cemevinin kapılarını açmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.  
Saat 19.30'da CHP’li gençlerin istediği salonun karşısında bulunan cemevinin bahçesinde başlayan program yaklaşık 1.5 saat sürdü. Çok soğuk bir havada gerçekleşen programda şiir dinletisi yapılırken, sanatçı Murtaza Şahin de sazı ile Ortahanlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Editör: TE Bilişim