CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda 'Cumhuriyet ve Atatürk' konulu panel düzenlendi. Panel öncesi dün Aydın’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın silahlı saldırıya uğraması dolayısıyla katılımcılara üst araması yapıldı. Panele, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP teşkilat yöneticileri ve partiler katıldı. Panelin moderatörlüğünü 24. Dönem İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu yaparken, panele CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya da konuşmacı olarak katıldı.  
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, panel öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın durumuyla ilgili bilgi veren Bingöl, "Bu saldırı bundan önce sayın genel başkanımıza bir şehit cenazesinde önüne atılan kurşunla aynı düzeydedir. Provakatif bir eylemdir. Biz bu saldırıyı sıradan basit bir saldırı olarak görmüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik geçmişte de bu tür saldırılar söz konusuydu. Bu iktidarın ortaya koyduğu ortamın sonucudur. Ayrıştıran bir dil kullanan, kutuplaştıran, daha da ötesi resmi ağızdan silahlanmayı özendiren bir anlayış, maalesef bu tür sonuçların doğmasına yol açıyor. Hükümete düşen tezelden bu olayın arka planını açığa çıkarmak. Bu olayı basit bir adli olay olarak geçiştirmek asla bizi tatmin etmeyecektir. Arkadaşımız sahipsiz değildir, sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız" diye konuştu.
Bingöl, Bülent Tezcan’ın durumunun iyi olduğu bilgisini vererek, göreve dönmek için beklediğini ve dinlenme sürecinde olduğunu söyledi.

Gültan Kışanak’a destek
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın gözaltına alınmasının ardından bugün adliyeye sevk edilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Bingöl, "Bizim için seçimle gelen, seçilenlerin mutlaka o görev sürelerini tamamlamaları gerekir. Herhangi bir olumsuzluğu yine o halkın idaresi ile o konu ortaya çıkarılmalı. O görev süresi ya da görevden alınması halkın iradesi ile ortaya konulmalı. Bu tür yöntemlerle sadece ve sadece toplumsal kutuplaşma hızlanır ve bunun da olumsuz sonuçları yansır. Umut ediyorum ki bu mahkeme süreci olumlu sonuçlanır. Seçimle işbaşına gelen arkadaşlar hangi siyasi parti mensubu olursa olsun, halkın iradesine saygı gösterme noktasında onların o seçim süreçlerini tamamlamaları sağlanır" diye konuştu.

Başkanlık sistemi
CHP’nin başkanlık sistemi hakkındaki görüşlerini değerlendiren Bingöl, düşüncelerinin bu konuda net olduğunu ifade ederek, daha önce de başkanlık sistemi konuşmalarında parlamenter demokratik sistemi savunduklarını söyledi. Bingöl, "Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaların yeniden gündeme getirilmesi ve sıcak tutulmasının arkasında başka hesaplar var. Biz bu konu gündeme geldiğinde özellikle tasarı meclise geldiği zaman arkadaşlarımız yetkili kurullarımız bunları değerlendirecektir. Bizim düşüncemiz son derece nettir, biz cumhuriyetin kazanımı olan parlamenter demokratik sistemi sonuna kadar savunuyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim