Millet İttifakının Manisa adayını İYİ Parti açıkladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı oldu. Millet İttifakının diğer ortağı olan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban, açıklamada bulundu. Manisahaberleri.com'a konuşan Balaban, "Manisa'ya hayırlı uğurlu olsun. Millet İttifakının adayı olan Orkun Şıktaşlı, Manisa'da başarılı işlere imza atacaktır ve AKP-MHP ittifakıyla en iyi şekilde mücadele ederek" dedi.
"İYİ Parti kimi aday gösterseydi sonuna kadar destekleyecektik"
Diğer aday adaylarının da çok değerli olduğunu vurgulayan Balaban, "CHP örgütü olarak ittifak görüşmeleri başladığında daha ortada kimse yoktu, Orkun Bey isminde mutabakata varmıştık. Diğer bütün aday adayları da çok değerlidir. Hepsi de birbirinden değerlidir. Biz CHP olarak, İYİ Parti kimi aday gösterseydi sonuna kadar yine destekleyecektik. Yani haddimize değil 'O olursa destekleriz, o olmazsa desteklemeyiz' gibi. Orkun Bey iki tarafın da mutabakata vardığı isim. Diğer bütün aday adayları da çok değerliydi. Bütün Millet ittifakı için, Manisa için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
"Kimseye 'İllettir, zillettir' demeyeceğiz"
Yerel seçim değerlendirmesinde bulunan Balaban, şunları söyledi:
"31 Mart'ta AKP-MHP ittifakının yereldeki iktidarına ciddi bir darbe vurulacaktır. Seçimi kazanmayı hedefliyoruz. Tüm gücümüzle kazanacağız. Manisa'da yeni bir dönemi başlatacağız. Herkese saygılıyız, herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseyi Cumhur ittifakı gibi 'İllettir, zillettir' diye nitelemeden bütün herkesin oyuna talip olacağız. Kesinlikle bizim için herkes bir değerdir. Herkesin oyuna talibiz. Hedefimiz de Millet ittifakı olarak bu seçimi almaktır. Cumhur ittifakı gibi kimseyi ötekileştirmeyeceğiz."
 

Editör: TE Bilişim