Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban ile İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ı eleştiren Cihan Canuyar’a, CHP’li Balaban’dan yanıt geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban şu açıklamada bulundu:
“31 Mart 2019 Yerel Seçimleri özellikle Türkiye de başta İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin gibi Büyük Şehirlerin alınmasıyla Millet İttifakı açısından başarıyla sonuçlanmıştır.
Manisa yerelinde Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı başta olmak üzere, Millet İttifakı adına hedefimize tam olarak ulaşılamasa da başarılı bir sonuç alınmıştır. Akhisar, Turgutlu, Alaşehir, Saruhanlı gibi büyük ilçeler alınmış, Büyükşehir Meclis Üyeliği 7 üyeden yaklaşık 4 katına çıkmıştır. Tüm ilçelerde Millet ittifakı Belediye Meclislerinde yer almıştır. Yıllardır Belediye Meclis Üyesi çıkartılamayan Kırkağaç, Demirci, Gördes ve Kula da hem CHP hem İYİ Parti Meclis Üyeliği kazanmıştır. Merkez İlçelerde Şehzadeler ve Yunusemre’de Millet İttifakı 14'er Meclis Üyesiyle güçlü bir şekilde Belediye Meclislerinde yer almıştır. Salihli, Sarıgöl, Ahmetli, Gölmarmara ilçe Belediyeleri çok az oy farklarıyla kaybedilmiştir. Manisa’nın en büyük ilçesi olan Yunusemre Belediyesi haksız bir şekilde, itirazlar ciddiye alınmadan red edilerek sadece 21 oyla kaybedilmiştir. Köprübaşı Belediyesi de haksız bir şekilde itirazlar ciddiye alınmadan 27 oyla kaybedilmiştir. Parti Genel Merkezimizden, birçok siyasi büyüğümüzden ve birçok partilimizden tebrik ve teşekkür telefonları mesajları gelmiştir. Bu başarı İl ve İlçe örgütlerimizin, üyelerimizin, seçmenimizin kısaca Millet ittifakının başarısıdır.
YSK’de her türlü çifte standardı üzülerek görüyor ve bunu kınıyoruz. AKP’nin itiraz ettiği İstanbul'da ve bir çok yerde bütün geçersiz oylar yeniden sayılırken Balıkesir, Uşak ve Manisa Yunusemre İlçesinde İtirazlar red edilmiştir. Manisa Yunusemre'de oy farkı sadece 21 dir. Bu farklı uygulamayı kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı belirleme sürecinde İl Başkanı olduktan sonra Sayın Ali ARSLAN’a, Sayın Hakkı BAYRAKTAR'a, Sayın Ragıp PEKDİKER'e ve Sayın Hakkı İŞCAN'a adaylık teklifinde bulunduk. Bu şrkadaşlarımız olumlu yanıt vermeyince Sayın Orkun ŞIKTAŞLI ile görüştük. Prensipte anlaştık. Eylül başında İttifak görüşmeleri başlayınca İYİ Parti İl Başkanı Sayın Hasan ERYILMAZ ile Sayın Orkun ŞIKTAŞLI isminde mutabakata vardık. Sayın Hasan ERYILMAZ’ın bu süreçteki pozitif yaklaşımlarına teşekkür ederim. Biz CHP ll Örgütü olarak hazırladığımız tüm raporlarda ittifak halinde Manisa'nın CHP'ye bırakılmasını belirttik. Bu raporlar Genel Merkez’de, il Örgütümüzde ve ilçe Örgütlerimizde belgeleriyle mevcuttur. Manisa’nın İYİ Partiye bırakılmasının ve İlçe dağılımlarının tek sorumlusu ve yetkilisi Genel Merkezdir. Biz de Örgüt terbiyesi gereği Genel Merkezin aldığı her türlü karara sonuna kadar saygı göstererek Millet İttifakı için yoğun bir çalışma gerçekleştirdik; 26 Ekim 2018 başvuru sürecinin CHP açısından son günü başvuran Sayın Ferdi ZEYREK'e de İttifak sürecinde olduğumuzu, bu sürecin sonuçlanmadan İl Başkanı olarak herhangi bir desteğim olamayacağını net bir şekilde kendisiyle paylaştım. 0 da bunu saygıyla karşıladı. Sonuç da Manisa 'İttifakta İYİ Parti'ye bırakıldı ve biz iki İl Başkanının ortak mutabakatı ile Sayın Orkun ŞIKTAŞLI Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
Sayın Cihan CANUYAR'a cevabımdır,
07.04.2019 tarihinde yerel basında yer alan Sayın Cihan CANUYAR'ın açıklamalarını yersiz, hadsiz ve mantıksız buluyorum. İddia ettiği gibi o gece davet ettiği yemeğe gittim. Sayın Uğur KIRALOĞLU ile tanıştım. Kendisi Şehzadeler Belediye Başkan Adaylığı konusunda destek istedi ve ben bu konuda kendisine destek olacağımı söyledim. Sayın Hasan ERYILMAZ'a Uğur Beyi Şehzadeler Belediye Başkan
Adaylığı konusunda önerdim. Bu arkadaşla başarılı olacağımızı söyledim. Fakat Hasan Bey i| Başkanı olarak Uğur Beyi tercih etmedi. İYİ Parti'nin İlçe adaylarını belirleme yetkisi CHP'de değildi. İYİ Parti farklı bir ismi tercih etti. Sayın Cihan CANUYAR konusuna gelince, kendisi Orkun Beyin doğru bir aday olmadığını, yanlış tercih olduğunu söyledi. Bende kendisine aynen aday olabileceğini, kendisinin tercih edildiğinde CHP İl Başkanı olarak sonuna kadar onu destekleyeceğimi söyledim. Bu arada kendisi ittifakın CHP'ye bırakılması haline CHP çatısı altında aday olmayacağını belirtti. Düşüncesine saygı duydum. Aynı şekilde Yunusemre Belediye Başkan Adayı Sayın Mithat Kürşad ÖZKAN’da Büyük Şehir Belediye Başkan Aday Adayıydı. Babası Hüseyin ÖZKAN ile karşılaştığımda kendisine biz CHP olarak Orkun Bey ile yola çıktık ve onu destekliyoruz fakat lYİ Parti Genel Merkezi oğlunuzu aday gösterirse sonuna kadar onu da sahiplenir ve destekleriz dedim. Daha önce basında da yer aldığı gibi, İYİ Parti kimi aday gösterirse İttifak etiği gereği onu destekleriz açıklaması yaptım.
Sayın CANUYAR ve Sayın KIRALOĞLU aday gösterilmeyince Millet ittifakına zarar veren eylemler içinde oldular. Sayın Uğur KlRALOĞLU Demokrat Partiden Şehzadeler Belediye Başkan Adayı olarak 2434 oy aldı. Millet ittifakının adayı Sayın İsa ÖZDEMİR 1960 oy ile seçimi kaybetti. Seçiminde başarılı sonuç alamadılar ama Millet ittifakına Şehzadeler'de kaybettirdiler. Resmi sonuçlar belge niteliğindedir. Bu tablo kimin Millet ittifakından yana olup olmadığının göstergesidir.
Biz bu süreçte CHP İl Örgütü olarak her şeyi açık ve net olarak yaptık. Her konuyu kamuoyu ile paylaştık. Büyükşehir adayımızı gizli kapılar ardında değil, CHP tabanının önerdiği isimlere teklif götürüp olumsuz yanıt alınca adayımızı net bir şekilde ortaya koyup kamuoyu ile paylaştık.
”Ben Manisa’nın çocuğuyum. Öyle kolay yenecek lokma da olmam. " diyen Sayın CANUYAR Manisa'nın çocuğuyum demekle neyi kastediyor? Bu güne kadar hangi siyasi başarısı ve siyasi kariyeri vardır. CANUYAR soyadı saygın ve saygı duyulacak bir soyaddır. Ama sadece bu soyada dayanarak siyaset yapmak yeterli değildir. Ve Sayın Cihan CANUYAR haddini fazlasıyla aşarak ” Bu adamlar edeplice istifa ederler ya da bunların tüm kirli çamaşırlarını dökerim.” demiş. Ben de diyorum ki CHP İl Başkanı Semih BALABAN ve vatandaş Semih BALABAN olarak Sayın Orkun ŞIKTAŞLI ve herhangi bir kişi ile siyaset üzerinden en küçük bir çıkar ilişkim olmamıştır. Siyaset üzerinden en küçük bir ticari ve çıkar ilişkim belgelenip ispat edilirse, 43 yıldır namus ve onurumla yapmış olduğum siyasi hayatıma nokta koyarım. Ama aynı şekilde bu iddasını belgeleyemeyen, ispat edemeyen kim ama kim varsa siyaseten ahlaksızdır, siyaseten şeref ve onur yoksunudur. Sayın Cihan CANUYAR’ı kendi adıma ve CHP adına tüm kirli çamaşırlarımızı dökmeye, tüm kirli ilişkilerimizi belgeleriyle açıklamaya davet ediyorum. Açıklayıp ispat edemeyen namerttir. Adres Cumhuriyet savcılığı ve kamuoyu vicdanıdır. Benim ve CHP Manisa İl Örgütünün tüm kamuoyuna hiçbir konuda, hiçbir platformda veremeyeceği hesabı yoktur.
CHP İle uzaktan yakından ilgisi olmayan birinin beni istifaya davet etmesi abesle iştigaldir; Tek kelime ile siyasi cahilliktir, hadsizliktir. Beni istifaya hatamız ve başarısızlığımız olursa Genel Merkezimiz, İl ve İlçe örgütlerimiz, üyelerimiz davet edebilir. Biz de o zaman gereğini yaparız. Fakat daha önce de belirttiğim gibi seçim süreciyle ilgili kendi sorumluluk alanımızda hem Genel Merkezden, parti büyüklerimizden, İlçe Örgütlerimizden, üyelerimiz ve seçmenlerimizden yüzlerce tebrik ve teşekkür mesajı aldığımız bir süreçte Sayın Cihan CANUYAR’ın istifaya davet etmesi hiç haddine değildir.
Sayın Cihan CANUYAR’ın bundan sonra haksız, hadsiz ve belgesiz her türlü açıklamasına en net şekilde şahsımdan ve CHP İL Örgütünden gerekli cevabı alacağından hiç kimse şüphe duymasın. Her türlü belgeli ve seviyeli siyasi eleştiriye saygımız vardır. Ama insanları, partimizi haksız yere itham eden, iftiralarla dolu gereceklerle örtüşmeyen açıklamalara da kim olursa olsun her zaman verilecek cevabımız vardır. Kendisini iddialarını en kısa sürede belgeleriyle birlikte açıklamaya davet ediyorum. Bildiği ne varsa açıklasın. Hukuki zeminde de hakkımızı saklı tutarak sürecin takipçisi olacağız.
Saygılarımla.”

Editör: TE Bilişim