Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cemaat’in darbe girişiminin ardından kendisini “Cemaatçi” olarak işaret eden AKP’lilere ve AKP’ye yakın gazetecilere ilişkin açıklama yaptı.

Dokuz sayfalık yazılı açıklamasını Twitter’da paylaşan Bülent Arınç, “Ankara’da Çukurambar’da veya İstanbul’un boğaza nazır kafelerinde nargile fokurdatırken aldıkları talimat üzerine Sn. Abdullah Gül’e, Sn. Ahmet Davutoğlu’na, Sn. Hüseyin Çelik’e, Sn. Sadullah Ergin’e, Sn. Ali Babacan’a, isimleri kamuoyunca bilinen diğer bazı arkadaşlarımıza ve şahsıma sosyal medya ve medya üzerinden vurmayı görev edinmiş bu medya trolleri, ekranlarda gazeteciymiş gibi görünüp tetikçilik trollük yapıyorlar” dedi.

AKP’ye yakın Star ve Akit gazetelerinin “Gizlenmek için Gülen’e küfür edin” şeklindeki “kripto cemaatçileri” anlatan haberlere yer veren Arınç, AKP’ye yakın köşe yazarı Ersoy Dede’nin Twitter mesajlarından örnek verip “Telaşıyla kendisini ele veriyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in Cemaat'in cinleri kullandığı açıklamasını "Cinlerin etkisiyle cinlik yapıyor" diyerek hatırlatan Bülent Arınç, Gökçek'e ise "Dilindeki zifti bana değil Ankara'nın bozuk asfaltına dökmesini tavsiye ederim. Öyle tahmin ediyorum ki sevgili Ankaralıların da Melih Gökçek'ten beklentisi budur. Çünkü epeydir başkansızlar..." sözleriyle yüklendi.   






Editör: TE Bilişim