Cumhuriyet Meydanı dolup taşmıştı. Çevreden akın akın insanlar geliyordu. Şaşkınlıkla öfke karışımı bir ifade vardı yüzlerde. Korku yoktu. İnsanlar bir şeyler yapmak için adeta hazırdı. Oysa daha bir saat önce kimisi uyumaya hazırlanıyor, kimisi ise gece vardiyası için servise binmeyi planlıyordu.
Vatan hainleri saldırıya geçmişti.   
Olaylar daha çok Ankara ve İstanbul’da yoğunlaşmıştı. Uçaklar meclisi bombalıyordu. Gelen haberler hiç de iç açıcı değildi.   
15 Temmuz 2016…
Gece haber bültenlerinden önce alt yazıyla geçen haberlerin yavaş yavaş görüntüleri geliyordu. Köprüler trafiğe kapatılmıştı. Dakikalar ilerledikçe netleşiyordu karanlık gece. Sözde asker darbe yapmıştı.'Yurtta Sulh Konseyi' imiş adı!
Manisa mı?
Cumhuriyet meydanı gittikçe kalabalıklaşıyordu. Bir grup vatandaş uzun süre orduevinin önünde beklemiş, sonra alana doğru yürüyüşe geçmişti. Bir gurup ise tankların çıkacağı söylentisi üzerine Batı Kışla’ya gitmişti.
Bazıları yataktan fırlamış sokağa koşmuştu. Bu saatte normal değildi manzara. Halk olağanüstü hal ilan etmişti! Bir yandan haykırıyorlar, bir yandan gelen haberleri takip ediliyorlardı.
O gece meydanlarda sabahladılar. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi… Aynı ruh ve aynı duruş geceye hakimdi.
Kurtuluş Savaşı’nın küçük bir örneğini sergileyen ‘Millet’ darbeyi püskürtmüş, sözde sulh için darbe yapan FETÖ’cühainleri birkaç saat içinde derdest etmişti.
Sulh sağlanmıştı…
7 Ağustos 2016…
Darbenin üzerinden 24 gün geçti…
Cumhuriyet meydanı saat 17.00’da dolmuştu. İnsanlar ellerinde bayraklarla alana koşmuş, hazırdı. Yüzlerde huzur vardı. Görevlerini yapmış olmanın gururuyla oradaydılar.
Tablo 81 vilayette aynıydı. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, çocuğu… Herkes meydanlardaydı.
Tam 24 gündür...
Bir millet düşünün…
Birisi tanklar hareket etmesin diye paletlerin önüne yatıyor.Biri durdurmaya çalışırken iki tank üzerinden geçiyor.
Adı Sabri,hala hayatta…
Biri darbeci askere yaklaşıp silahı elinden alırken diğeri tankın üzerine çıkıp tankı durduruyor.
Bir kadın düşünün… Köprüdeki askerlerin yanına gidiyor. Ve bağırıp çağırıyor onlara. Arkasını dönüyor ve haydi vurun beni diyor. 
O gece olayların olduğu her yerde kahramanlık öyküleri birbiri ardına yazılıyor.
Farkındalar… 
Onlar meydana çıkmasaydı darbe gelirdi meydana.
Ve kime sorsan sanki ağız birliği etmişçesine o iki kelimeyi söylüyor.
Vatan sağolsun…
Bunu sözde değil özde ispatlamış bir millet vardı ve var…
Zaman zaman ciddi sorunlar yaşasak da bizim bir öykümüz vardı güvendiğimiz. Bizi birleştirecek bir sihir. 
Kurtuluş savaşı…
O savaşı bir kez daha verebileceğimizi gösterdik dosta düşmana… Kulaklarına küpe olsun. Burası ‘vatan sağolsun’ diyenlerin vatanı…
YENİKAPI’DA TARİHİ BİRLEŞME
İstanbul Yenikapı’da yapılan dev miting inanılmazdı. Yaklaşık 5 milyon kişinin bir araya geldiği bir miting herhalde yakın tarihimizde bir ilktir. Bunun dünyada örneği yoktur veya çok azdır. Bu müthiş birleşme bir mesaj içeriyor. Bu mesaj haçlı zihniyeti ve onun ülkemizdeki uzantılarına bir mesajdır. Aynı zamanda millet birlik ve beraberlik istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde parti liderlerin mitinge katılımı ülkemizin geleceği adına çok çok önemli ve umut vericiydi. Şimdi tek dileğimiz bu barış havasının devam etmesidir.
Sulh diye ortaya çıkan hainlere ve onların sahiplerine en güzel cevap herhalde sulh içinde yaşamaktır.