AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, 10 Şubat’ta yapılacak olan kongre öncesi başvurularla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Yapılan istişareler ve temayüller sonucu genel merkez tarafından seçimin tek listeyle yapılacağını belirten Mersinli, “Nasip kısmet olursa bizim başkanlığımızda geniş katılımlı bir mutabakatla toplumun her kademesini kucaklayacak, 17 ilçede başarı sağlayacak bir yönetimi kuracağız. Bu konuda bizde çalışmalarımıza başladık. Şuan 110 civarında bir başvurumuz oldu. 50 kişilik yönetimimiz, 25 kişilik yedek yönetimimiz, 5 kişilik disiplin kurulumuz ve 3 kişilik demokrasi hakem heyetimiz var. Bunlara seçim yapacağız. Önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar verdik. Cumadan sonra listelerimizi güncelleyip kendi formatımıza uygun hale getirdikten sonra genel merkezimize yollayacağız. Genel merkezin istihbarat çalışmaları sonrasında 7 Şubat net olacak. Teşkilat başkan yardımcımız Ömer Ünal gelecek” dedi. 
Kongrede bir sıkıntı yaşamayacaklarını ve güzel bir kongre geçirmeyi ümit ettiklerini ifade eden Mersinli, “İnşallah performansımızı oluşturacağımız yeni yönetimle tabi belli bir iskelet kadroyu da muhafaza ederek bir kısmında da değişiklik yapacağız. Yeni arkadaşlarımızla daha da güçlenmiş bir şekilde 17 ilçeye yayılacak şekilde öncelik 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler, ondan sonra 3 Kasım 2019’da yapılacak milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yukarıda genel merkezimizin de genel başkanımız ve MHP Genel Başkanın başkanlığında mutabakat sağlanması noktasında bir çalışmaları var. Onun da çalışmalarını o şekilde devam ettirip, seçimlere gireceğiz. Özellikle 31 Mart seçimlerine Manisa’da ve Türkiye’de çok iddialı hazırlanmak istiyoruz. Bu konuda toplumla paylaştığımız vaatlerimiz, sözlerimiz var, bunların arkasındayız. İnşallah Manisa’da demokratik ortamda geçen rekabeti AK Parti adına 17 ilçe ve büyükşehir adına başarılı olacağımıza ve buna uygun bir il yönetimi oluşturacağımıza inanıyorum, Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataş, genel başkanvekilimiz ve Başbakanımız Binali Yıldırım ve genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda bize güveni tam. Bizleri de destekliyorlar. Milletvekillerimizle beraber çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.  

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili AK Parti ile MHP arasındaki ortak ittifakın yerelde de olup olmayacağıyla ilgili olarak Başkan Mersinli, bu konunun konuşmaktan çekindikleri bir konu olduğunu belirtti. Mersinli, “Bizim inancımız liderler noktasında mutabakat olacak. Bu liderler mutabakatı noktasında görünen şu ki özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ilk turda geniş katılımlı yüzde 50+1’i bulabilmek. Bu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu konuda yaptığı bir uzlaşı vardır. İlk turda yüzde 55’le, yüzde 60’la, yüzde 62’le yani alınabilecek en üst noktada cumhurbaşkanlığını seçebilmek adına yapılmış bir mutabakat” diye konuştu. 
CHP’nin Manisa’da bazı ilçelerde belediye başkan adaylarını erkenden belirlenmesini değerlendiren Mersinli,  bu noktada genel merkezin talimatları noktasında hareket ettiklerini vurguladı. AK Parti’nin Mart sonuna kadar kongreleri tamamlayacağını dile getiren Mersinli, “Büyükşehir olarak ilk kongre tarihini alan illerden biriyiz. Yaz sonunda veya Eylül ayında 6. Olağan büyük kongremizi yapacağız. Ondan sonrada yerel seçimler için takvimler, belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri belirlenmeye başlanacak.

Editör: TE Bilişim