Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP Manisa İl Başkanı Ömer Baysal, AK Parti ile MHP’nin Cumhur ittifakı çatısı altında seçimlere beraber katılacağını söyledi. Baysal, Manisa Büyükşehir ve Manisa’nın 17 ilçesini cumhur ittifakının alacağını kaydetti.
Ömer Baysal’a yeni görevinde başarılar dileyen AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, MHP il teşkilatı adına iyi olacağını belirtti. Mersinli, “Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli gerçekten ülkemizin bekası ve devamı noktasında çok güçlü bir Cumhur ittifakı kurdular.  Gün geçtikçe de bu ittifak yayılıyor. Manisa olarak her iki teşkilat da bu işe büyük önem veriyor. Cumhur ittifakı Manisa’da birinci olacaktır. Cumhur ittifakı belediyecilik anlayışı inşallah Manisa’yı kuşatacaktır. 21 Şubat Perşembe günü Cumhurbaşkanımız Manisa’ya gelecek, bütün vatandaşlarımızı oraya davet ediyoruz” dedi. 
Belediye meclis adayları listesinin 19 Şubat’ta teslim edileceğini belirten Mersinli, “Şuan herkes kendi adayını çıkaracak şekilde çalışıyoruz. Ama şayet fermuar dediğimiz sistemle ilgili bir değişiklik olursa hemen oturup çalışmalarımızı yaptıktan sonra 19 Şubat’a kadar teslim edeceğiz” diye konuştu. 
HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin grup toplantısında konuşmalarını değerlendiren Başkan Ömer Baysal, “Şuan Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde bir Kürdistan diye bir yer yoktur. Geçmişte de olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Hoş bir açıklama değildir, skandal bir açıklamadır. Seçimler yaklaştıkça sis perdesi dağılmaktadır. Bizim tek derdimiz devletin bekasıdır. Yani cumhur ittifakının oluşturulmasının sebebi de budur. Bu ittifak kapsamında bizim küçük hesaplarımız yoktur. Halkımız bu tür konuşmalara ilişkin cevabı sandıkta verecektir. Halkımızın bazı belediyelerin terör kampına dönüştürülmesine izin vermeyecektir” diye konuştu. 
Başkan Mersinli ise, “Biz şimdi cumhur ittifakı, 80 milyonun oluşturduğu bir ittifak derken bunu kastediyoruz. Devlet Beyin tanımlamasına göre zillet ittifakı derken de gerçekten Türkiye Cumhuriyeti anayasalarında bir siyasi parti görümünde olabilir HDP ama terör örgütlerinden kendini ayıramamıştır. İyi Parti ve CHP’de bu birlikteliğe ortak olmuştur. O yüzden de biz o ittifaka zillet ittifakı diyoruz. İnşallah cumhur ittifakı ülkemizin bekası için varlığını sürdürecek. Bu seçimde 81 ilde çok başarılı çıkacaktır” dedi. 
Ak Parti’nin tabanından bazı isimlerin Cumhur ittifakı adayı Cengiz Ergün’e oy vermeyeceği yönündeki iddialara cevap veren Mersinli, “Biz büyükşehir belediye başkanlığını Manisa’da rekor bir oyla kazanacağımızı düşünüyorum. Tabi ki ittifaklar zor süreçlerdir.  Süreçler içerisinde yeni şeyler öğreneceğiz. Bizim parti tabanımızın tamamına yakını bu işte nasıl bir şekilde davranması gerektiğini biliyor. Cengiz Ergün bizim de büyükşehir belediye başkan adayımızdır. Onun da seçiminde AK Partili seçmenlerimiz en yüksek oyu verecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim