Başbakan Yıldırım, "Hizmete aldık, şimdi de dev bir şehir hastanesi yapıyoruz hayırlı uğurlu olsun. Bedeli 751 milyon helali hoş olsun. Bu ay sonunda hastanenin yapımına başlıyoruz. Sağlık Bakanımız da burada inşallah şehir hastanesine ilk kazmayı da ay başında vuruyoruz. Bitmedi. 2003’te Tekirdağ’da sadece 85 kilometre bölünmüş yol vardı şimdi ne kadar tam 328 kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi otoyol da yapıyoruz. Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyoluyla beraber inşaatına başladık bu yol ve köprü bittiğinde Tekirdağ’ın Çanakkale’nin Edirne’nin ve Kırklareli’nin hatta Balıkesir’in İzmir’in Manisa’nın turizmde ticarette önü açılacak daha da gelişecek. Tarımda toplulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyoruz. Çiftçilerimize 15 yılda desteği bu bölgede tam 6 kat arttırdık. Önümüzdeki aylarda yeni müjdelerimiz olacak buraya. Ayrıca diğerlerine ilave olarak üzüm teknoloji araştırma merkezi de kuruyoruz hayırlı uğurlu olsun sulama yatırımlarında 7 baraj 29 sulama tesisi son süratle tamamlanıyor. Sulama yatırımlarında da inşallah Tekirdağ’ı şaha kaldırıyoruz. Tekirdağ’ın bereketli topraklarına bereket katıyoruz" şeklinde konuştu.

"Hiçbir bölgemizi bir diğerinden ayırmıyoruz"
Yıldırım, "Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki hiçbir vatandaşımızı hiçbir şehrimizi hiçbir bölgemizi bir diğerinden ayırt etmiyoruz. Kürt, Çerkez, Laz, Roman, Göçmen demiyoruz biz bütün çeşitlerimizle bütün unsurlarımızda bir milletiz. Ayrılıklarımız bizim değerlerimiz. Bütün vatandaşlarımızın birinci sınıf olduğu tek Türkiye’yi savunuyoruz. Bu inançla her şehrimize her vatandaşımıza ulaşıyor hizmetlerini yerine getiriyoruz. Edirne’den Tekirdağ’dan, Kırklareli’nden bütün Anadolu’ya muhabbetle uzanıyoruz. Kaderimiz birdir bizim bunu en iyi siz bilirsiniz Tekirdağ bilir. Önümüzdeki 2019’da Tekirdağ AK Parti teşkilatları hazır mıyız? Koşar adımlarla yerel yönetimlerle de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekili seçimlerinde yeni bir zafere imza atacak mıyız? Gençler kapı kapı dolaşmaya her bir hemşehrimizi kucaklamaya? İnşallah bu gayretle Tekirdağ’ı hak ettiği yarınlara taşıyacağız Allah yolumuzu açık etsin kongremiz Tekirdağ’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Göreve gelecek il başkanımız ve kadrolarına da üstün başarılar diliyor bugüne kadar bu kutlu davaya hizmet eden bütün kardeşlerime de şükranlarımı sunuyor. Hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum sağ olun var olun. Allah'a emanet olun" şeklinde konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının ardından beraberindeki bakanlar ve protokol üyeleri ile birlikte AK Parti Balıkesir İl Kongresine katılmak üzere havayoluyla Tekirdağ’dan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim