Manisa’da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Ticaret Borsasında Manisa sultani çekirdeksiz üzümünde yeni sezon açılışı ve geleneksel ilk çekirdeksiz kuru üzüm törenine katıldı. Törene Bakan Pakdemirli’nin yanı sıra 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Uğur Aydemir, Semra Kaplan Kıvırcık, İsmail Bilen ve Mehmet Ali Özkan ile üreticileri katıldı. Bakan Pakdemirli törende üzüm rekoltesini açıkladı. 

"ÜZÜM FİYATLARINDA DENGESİZLİK OLURSA MÜDAHALE EDECEĞİZ" 
Kuru üzümde ihracatın geçen yıl 270 bin ton, yaş üzümde 2 bin 786 ton olduğunu hatırlatan Bakan Pakdemirli, yine geçen yıl 604 milyon dolar ihracat yapıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 
"2017'nin 7. ayında 4,1 olan fiyat, bugün Rabbim'e şükürler olsun 6,9 TL. Yani şu an iyi bir noktadayız. Üzümde fiyatımız yüzde 68 artmış. 2018 rekoltemizde, aşağı yukarı yüzde 14 kayıp olacak gibi gözüküyor. 2017’deki 310 bin ton kuru üzüme karşılık, aşağı yukarı 261 bin ton olacak gibi gözüküyor. 1 milyon 45 bin ton civarında da üzümümüz var gözüküyor. Fiyatlar normal ve iyi. Üreticiyi tatmin eder vaziyette. 2017'de fiyatlar 3,7 iken fiyatlara müdahale etmişiz. 2018’de fiyatta düşüş yok. Bugün fiyat 7,20’ler civarında ama herhangi şekilde üretici aleyhine durum olursa üzüme Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifi vasıtasıyla müdahale ederiz. Üzüm fiyatlarında dengesizlik olursa bu işe müdahale edeceğiz. Her daim hazır bekliyoruz. Fiyat dengesini mutlaka koruyacağız. Destekleri sürdüreceğiz." 

ARINÇ’TAN BAKAN YARDIMCISI TALEBİ
2002’ye kadar üzüm üreticilerinin türlü sıkıntılar yaşadığını söyleyen Arınç, “Üzüm artık para ediyor” dedi. Yeni sisteme geçişle birlikte işlemlerin kolaylaştığını söyleyen Arınç, Bakan Pakdemirli’ye seslenerek, “Sayın Bakan’ım size yardımcı lazım. Yardımcıları atamışsınız. Yardımcıları da tanıyoruz, mutlaka başarılı olacaklardır. Manisa bakanına kavuştu, sizin yükünüzü hafifletecek bürokrata ihtiyacını var. Bakan yardımcısına ihtiyacımız var. Öyle bir hükümet dönemindeyiz ki Cumhurbaşkan’ımız akşam atıyor sabah göreve başlıyor. Ne olur Manisa’nın yetişmiş insanlarından sizin hızınıza yetişecek bir kadronuz olsun” dedi.​

Editör: TE Bilişim