Tutuklu gazeteci Murat Aksoy'un yargılandığı davada yaptığı savunmanın bir kısmında kendisine isnad edilen suçlardan birinin eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın danışmanı Tarık Ümit Genç ile görüşmek olduğunu ifade etti. Savunma üzerine Bülent Arınç'ın son çıkan KHK'larla birlikte Başbakanlıktaki müşavirlik görevinden ihraç edilen danışmanı Tarık Ümit Genç, konu hakkında zehir zemberek bir açıklamaya imza attı. Tarık Ümit Genç, AK Parti'nin altının oyulmaya çalışıldığını ve Türkiye'de adaletin ciddi bir yara aldığını söyledi. Genç açıklamasında, "At izi it izine karıştı" ifadelerini kullandı. "SİNAN ÇETİN'İN 'PARDON'U..." Bülent Arınç'ın danışmanı Tarık Ümit Genç, "Böyle bir suçun varlığını medyadan öğrendim. Şahsımla iletişimi suç kabul etmek, öyle tahmin ediyorum ki teknik ve maddi bir hatadır. Murat Aksoy'a yöneltilen diğer suçlamaları bilmemekle birlikte, medyaya yansıyan şahsımla ilgili olan kısımın çıkartılıp bu 'yanlışlığın' düzeltileceğine yürekten inanıyorum. Zira Sinan Çetin'in Pardon'u sinemada güzel ama hayatın içinde izahı gerçekten zor oluyor" dedi.

"HADİSELERE FERASETLE, BASİRETLE BAKMAK GEREKİR"
Genç, "İsminin başında adalet olan AK Parti iktidarda iken, ana muhalefet partisi adalet yürüyüşü yapıyor ve adalet kavramı muhalefet partisinin argümanı haline geliyorsa bu durum gerek KHK listelerindeki, gerekse yargılama süreçlerindeki kimi yanlışlardandır. Sanki gizli bir el, işini hakkıyla yapan yargı mensuplarını da manipüle ederek, hissettirmeden ve adalet tilki kurnazlığıyla AK Parti'den çalıp, muhalefete argüman olarak sunmaya gayret ediyor. İnsanın içinden 'çaldığın o adaleti yerine koy lütfen. Eğer hislerinden pek emin değilsen. Son olsun bari' diyesi geliyor. Siyaset 2019'a doğru yürürken, gerek KHK ihraç listelerindeki yanlışlıklar, gerekse yargı sahasında mağduriyetler oluşturulması hiç de bireysel ya da tek tük hatalar gibi durmuyor. Bu gerçeği görebilmek için şöyle biraz geri çekilip, yakın körlüğünden, sistem körlüğünden kurtulup hadiselere ferasetle, basiretle bakmak gerekir" diye konuştu.

"LİDERE ULAŞMAK İSTİYORLAR"
Danışman Genç, "Sadece ama sadece adalet vurgusu yaptığım, AK Parti'nin ismini ve ruhunu oluşturan adalet kavramına atıfta bulunduğum şu açıklamalarımdan bile rahatsız olacak ve kripto, hain, fitneci vs. gibi ezberlerle ağız dolusu saldıracak suret-i haktan tiplerin varlığını elbette biliyorum ve elbette saldıracaklar. Peki neden? Çünkü AK Parti'nin gücünün, adalet temeli üstüne bina edilmiş bir liderlik ve adil liderlerden kaynaklandığını yıllar sonra nihayet anladılar. İşte bu yüzden adaletle tahkim edilmiş bu muhkem yapıyı yıkabilmek için artık tepesine değil, temeline vurmak gerek diye düşünüyorlar ve suret-i haktan görünerek var güçleriyle bunu uyguluyorlar. Temele çok sinsice vura vura kat düşürüp, en sonunda tepeye ve lidere ulaşmak istedikleri sır değil" dedi.

KENDİLERİ DE KOLEJLERDE OKUDU
FETÖ okullarına işaret eden Tarık Ümit Genç son olarak şunları söyledi, "Son olarak kim bilir belki de ismimi KHK listelerine ekletenlerin kendileri ya da çocukları 'kolejlerde' okurken, ben ilkokula babamın savcı olarak görev yaptığı bir ilçede, tozlu topraklı, sıraları çürük, camları kırık bir okulda başladım. Benim ve ailemin devlet terbiyesini, sevgisini, vatana olan bağlılık ve aşkını sorgulayıp 'eften püften bile olamayacak gerekçeler' ve 'Sayın Bülent Arınç'ın danışmanı olmak suçu (!)' ile ismimi KHK listelerine ekletenler için de annemin bir sözü vardır. Diyor ki, 'şahsi hesaplaşmalar havada uçuştu, at izi it izine karıştı. Başbakanlıktaki müşavirlik görevimden ihraç edilmiş olsam da, halen sayın Bülent Arınç'ın danışmanlığını yaptığımı bilmenizi isterim Baki muhabbet, büyüklere hürmet ve adaletle"

Editör: TE Bilişim