15 Temmuz sonrası ilan edilen olağanüstü Hal'de yayımlanan 1 Eylül tarihli 672, 673 ve 674 sayılı Kanun Hükmünde kararname Resmi Gazetede yayımlandı.
Birçok kamu kurum ve kurumunda devlet memurları FETÖ/PDY ile ilişkili olduğu gerekçesiyle görevlerinden ihraç edildi.
Görevden atılanlar arasında 22. Dönem TBMM Başkanı, Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Manisa ve Bursa Eski Milletvekili Bülent Arınç'ın yeğeni de yer aldı.
23 Ekim 2012 tarihinde BOTAŞ Genel Müdür Yardımcılığına atanan Bülent Arınç'ın yeğeni Said İbrahim Arınç yayımlanan kararname ile ihraç edildi.
Devlet Planlama Teşkilatı'nda Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü'nde 2002 yılında stajyer olarak iş hayatına başlayan Arınç, mezuniyetinin ardından 2004 yılında BOTAŞ'ta uzman yardımcısı olarak işe başladı. Strateji ve İş Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nda göreve başlayan Arınç daha sonra Genel Müdür Mehmet Bilgiç'in asistanlığını yaptı. Bu süre içinde Nabucco Projesi, Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Samsun-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi, Enerji Şartı Antlaşması ve Transit Protokolü, Güneydoğu Avrupa Enerji Topluluğu, Türkiye-İran Doğalgaz Müzakereleri ve Türkiye-Rusya Doğalgaz Müzakereleri konularında çalıştı.

BABASI PROFESÖR
İbrahim Said Arınç, Prof. Ümit Doğay Arınç'ın oğlu. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan baba Arınç, 1971'de ısı tekniği dalında asistan oldu. 1988’de profesör olan Arınç, 1973- 1975 yıllarında Almanya’da Hamburg ve Berlin’de ‘’Binalarda Isı Korunması‘’ ile ‘’Güneş Enerjisinden Termik Yararlanma‘’ konularında araştırmalar yaptı.1992-1994 yıllarında Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi Kurucu Rektörü oldu.
1995-1998 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı, 1996-1999 ile 2004-2007 yıllarında İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. ’’Isı Tekniği‘’, ‘’Yenilenebilir Enerji Sistemleri’’ ile ‘’Enerji  Ekonomisi ‘’ dallarındaki yayınları ile tanınan Ümit Doğay Arınç,  Uluslararası Gaz Eğitim Teknoloji ve Araştırma Merkezinin (UGETAM ) kuruluşundan beri görev alan Prof. Dr. Arınç’ın 5 adet kitabı bulunuyor. Halen Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Editör: TE Bilişim