AK Parti ile MHP arasında ittifak rüzgarları eserken Manisa’da ise tam tersine rekabet yaşanıyor. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesini sert bir şekilde eleştirmişti. 
MHP İl Başkanlığından o açıklamaya cevap geldi. 
  
MHP’den Ahmet Tonguç’a cevaben yapılan açıklama şöyle: 
“Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün  Öğretmenevi Kavşağı’nın henüz bitirilemeyişi ve şahsi reklamını çok yaptığı konusunda eleştirmiş, hatta daha da ileri giderek, beceriksizlikle itham etmiştir. Öncelikle AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Tonguç'un 14.11.2013 tarihli bir basın açıklamasın dan bahsetmek istiyoruz.
''Allah’ın izni ile, 28 Kasım da sadece Manisa’nın değil,Ege Bölgesi nin en büyük hastanesi olacak Kamu-özel ortaklığın da 18 ay içersin de tamamlanacak olan Şehir Hastanesi nin temel atma töreni vardır.''(Ahmet Tonguç 14.11.2013)
Evet şimdi soruyoruz Ahmet Tonguç’a;Yaklaşık son beş yıldır bir türlü açamadığınız hastanenin son durumunu nedir?
Bunca yıldır ötelediğiniz bu ve benzer icraatların bitirilememiş olmasında kabahat sizlerin beceriksizliğiniz değil de nedir? Siyasi rant için tutamayacağınız sözler vermeye gönlünüz nasıl razı olmaktadır? Sizler ardınız da koskoca bir hükümet desteği olduğu halde, yatırımlarınız da sayısız sorunlar çıkartırken, kendi yağıyla kavrulan Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut kısıtlı bütçesiyle ki (ona da taş koymaktasınız...) var gücüyle mücadele etmekte dir ve maddi destek için kimselerin kapısını çalmamıştır.
Aziz Türk Milletimiz’e hizmet ve faaliyetler için mücadele etmeyi şeref sayıp, daha yaşanılabilir bir Manisa için tüm imkanlarını adeta seferber etmiştir.
Yani Rahmetli Ömer Seyfettin’in dediği gibi başkasına ait sırma kaftan giymektense, kendisine ait eski hırkayı tercih etmiş, Manisamızı mevcuttaki imkanlarla, en güzel hale getirmek için insanüstü bir çaba sergilemiştir.
Şehir içerisinde yaşanılabilecek trafik sıkışıklığının en aza indirgenmesini sağlayacak Öğretmenevi Kavşağı ve çeşitli sinyalizasyon çalışmalarının tam anlamıyla bitirilmesi için, kısa bir süre kaldığını kamuoyu ile paylaşan Cengiz Ergün’ün bu açıklamalarını görmezden gelen Tonguç un art niyetli ve sürece zarar verecek nitelikte ki açıklamaları, çalışmaların yüzde yüze yakın bir bölümünün bitirildiği gerçeğini değiştirmeyecek ve Büyükşehir Belediyemiz’in yüksek çalışma azim ve şevkini asla kıramayacaktır. Çünkü; Saygıdeğer Manisalı Hemşehrilerimiz her zaman çalışkan başkanlarının yanındadır. Çekilen çilelerin biteceği ve şehir içi trafiğinin son derece rahata ereceği günler ise çok yakındır.
 Yüksek meblağlı reklamlar ile kendini pazarladığı şeklin de uygunsuz bir yakıştırma yapan Tonguç bilmelidir ki; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ün aslın da reklama dahi ihtiyacı bulunmamaktadır. Çünkü milletimiz in gönlün de yer tutmuş, güvenilir, saygın, dürüst ve şerefli bir siyasetçimizdir.
Büyük Şehir Belediyesi reklamlarına yapılan masrafı yüksek görenler, hükümetin sayısız fuzuli harcamalarına ses çıkaramayanlardır. Yatırımlara plansız, düzensiz ve hesapsız yaftasını yapıştıranlar, ülke ekonomisin de ki son durumlar dan hiç dem vuramayanlardır. MHP’ye muhalefet etmekle gündem oluşturma hayali güdenler, kendileriyle ilgili acı gerçekleri ört bas etmeye çabalayanlardır. MHP’nin sorunlarını pire iken deve yapma yarışına girenler, seçim sonrası için düşte makam hayallerine düşenlerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımızı dahi acımasızca eleştiren Bülent Arınç ve Abdullah Gül ün tavırlarına karşı gerekli cevabı yine MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli vermiş, AK Parti yönetimi ise tekrar anlamsız bir suskunluğa gömülmüştür.
Malumunuz kendilerine yapılan hatalara dahi, işine gelmeyince sessizliğini sürdüren AK Parti yönetimleri, söz konusu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Beyefendi olunca bunca  hırslandıkları asıl meseleleri nedir? Hatta şahsına nazaran niçin bu denli kin ve nefret duymaktadırlar?
Anladığımız kadarı bize yetmektedir. Sizler bu gidişle hesabınızı Aziz Türk Milletimize ne yüzle vereceksiniz ki, bunu düşünmeniz bile bir muammadır...
Özellikle son günler de, AKP milletvekilileri ve AKP Teşkilat Başkanları, MHP‘ye doğru dan veya dolaylı bir sataşma politikası gütmekte hatta 
Ak Parti ve MHP arasındaki Milli Mutabakat sürecine zarar verecek açıklamalar yapacak kadar hadlerini aşmaktadırlar. Fakat, biz Milliyetçi Hareket Partisi mensupları için, Devletimiz in bekâsı na istinaden önem arzettiğini bildiğimiz bu önemli İttifak a olan inancımız ve güvenimiz tamdır.
Çünkü her zaman Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli nin sözü sözümüz, yolu yolumuz dur. Huzurlu ve mutlu güzel şehrimiz Manisa yı karıştırmak
ve Manisalıları ayaklandırmak amacıyla, etrafa haksız yere sataşarak,siyasi ahlaka yakışmayacak açıklamalara imzalar atan hatta iki yüzlü sorumsuzluk örneği olarak,  yangına körükle giden siyasi çıkarcılar rüzgarın yönünü iyi tahmin etmedikleri taktir de, o ateşin ilk önce kendilerini yakacağını akıllarının bir köşesine not etmelidirler.
Büyük Şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ün başarıları gölgelenemeyecek ve yıpratılamayacak kadar güçlüyken, gelecek kaygısıyla Ona saldırarak,uğraşanların ise siyasi istikballeri meçhuldür.
Meyve veren ağaç taşlanır diyor, tutarsız açıklamaları siyasi kıskançlık krizleriyle yorumluyoruz. Siyasi olgunluğa ermemiş insanların sataşmaları bol,
icraadleri azdır...
Bültenimizin sonun da MHP Manisa İl Başkanlığı olarak, gündeme dair ükemizin jeopolitik ve stratejik  önemi ile ilgili
gerekli bir çaba olan; Büyük Türkiye Cumhuriyetimizin, Afrin Harekatını desteklediğimizi  belirtmek istiyoruz.

Saygıdeğer Liderimizin de dediği gibi "Devletimiz ve milletimiz için hayırlı olsun.  Allah ordumuzu muvaffak etsin"diyoruz...”
 

Editör: TE Bilişim