İYİ Parti’den istifa ettikten sonra çeşitli eleştirilere maruz kalan Manisa Milletvekili Tamer Akkal’a destek mesajı geldi. MHP’de bir dönem ilçe başkanlığı da yapmış olan Engin Kabadağ, Akkal’a iftira atıldığını söyledi. Kabadağ’ın açıklaması şöyle:  
"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" düsturu gereği aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duydum.
Dini hassasiyetlerim ve ailemden aldığım terbiye gereği ömrüm boyunca adalet, hakkaniyet, doğruluk ve dürüstlüğün yanında oldum. Siyasi ve içtimai hayatımda haksızlıklara ve yanlış uygulamalara önce tüm gücümle, yetmezse sözlerimle, olmazsa da kalbimle buğz ederek mücadele ettim. Çok haksızlıklara da uğradım, bunlar maddi ve manevi şahsi çıkarlarım olmasına rağmen doğruları savunmama asla engel olmadı. Yanlış siyasi tercihlerim de oldu ama asla gerçeği saklamadım. Hiç kimseye de net bilgi sahibi olmadan eleştiri yapmadım. Hele hele iftira hiç atmadım.
Bu anlamda;
Son günlerde dost sohbetlerinde, kahve köşelerinde ve özellikle sosyal medya üzerinden partisinden istifa eden Tamer Akkal ile ilgili bilip bilmeden, belki de birilerine yaranmak adına iftira boyutunda suçlamaları üzülerek okumaktayım.
Tamer Akkal'ın partisinden istifa etmesini etik bulmayabilirsiniz, zamanlamasını eleştirebilirsiniz, istifa metnindeki ifadelerini haksız, yanlış veya ağır eleştiri olarak görebilirsiniz. Bunlar siyasi eleştirilerdir.
Fakaaat, Tamer Akkal'ı 2008 yılından beri tanırım. Tabiri caizse inciği cinciğini de çok iyi bilirim. O da beni çok iyi bilir tabiki. Bu adam belki siyaseten bir takım yanlışlar yapmıştır, dost dediklerinin üstüne basarak hedefine yürümüştür, ticaretle uğraşan çoğu insan gibi “Tiği teber şahı levent” durumuna düşmüş olabilir.
Amaaa Tamer Akkal asla ve kat'a rüşvete ve haksız paraya tenezzül etmemiştir. Kendisiyle içli dışlı geçirdiğim 10 yılı aşkın süre zarfında kendisine teklif edilen milyonları ve ihale avantalarını elinin tersiyle itmiştir. Bu tip olaylara Allah huzurunda ben şahidim.
Tabi ki eleştiri hakkınız baki ama durum bu kadar net iken, istifa işinize gelmediği için veya siyaseti bahane ederek insanlara iftira atmayınız. Büyük günaha ve vebale ortak oluyorsunuz. Bu tip davranış ve söylemlerin ne size ne partinize ne de toplumsal huzura hiç bir faydası yoktur.
Vel hasıl-ı kelam,
Nur suresi 15. ayetinde mealen diyor Rabbimiz;
"Çünkü siz, iftirayı dilden dile yayıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız birşeyi ağızlarınızla söylüyorsunuz; bunu da önemsiz sanıyorsunuz; halbuki Allah katında iftira büyük bir suçtur."
Kendi iyiliğiniz için kendinize gelin ve o adamdan helallik isteyin!
Sizlere benden hatırlatması...”

 

Editör: TE Bilişim