AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur 16 Nisan referandumundan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sergilediği tutumu eleştirerek, “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, Kılıçdaroğlu çıkıyor sabah akşam, halk oylamasının meşru olmadığı yönünde bir sürü boş laflar konuşuyor. Genel başkanlık sıkıntılarını bertaraf etmek, işi başka yöne çevirmek için kendilerince de bazı taktikler izliyorlar. Bunu da milletimiz görüyor.” dedi.

AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı Şehzadeler ilçesindeki tarihi Bedesten Nikah Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İl Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Gedüz, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, ilçe başkanları ve üyeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Danışma Meclisi Toplantısında divan başkanlığını Burhan Öztürk yaparken, divan başkan yardımcılarına Rukiye Yaver, Ender Gök, katip üyeliklere de Güzin Pekiyi ve Samet Doğuş getirildi.

“Çalışıyormuş gibi yapma ihtimali ortadan kalkacak”

İl Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Berk Mersinli, 21 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partinin başına geçmesiyle her şeyin değişeceğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 21 Mayıs’ta artık partinin başına geçmesinden sonra ne il başkanları ne ilçe başkanları ne gençlik ne de kadın kolları yapıyormuş gibi yapma ihtimali ortadan kalkacak. Gerçek manada sahada, gerçekten insanlarla temas eder bir vaziyette bugünden çok daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Allah nasip kısmet ederse 21 Mayıs’ta 3. Olağanüstü Büyük Genel Kongremizi yapacağız” dedi.

“Sahada daha çok olanlar öbür taraftı”

Yaptığı konuşmasında referandumda alınan sonucun büyük bir başarı olduğunu dile getiren AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise şunları söyledi:

“Alınan sonu esasen büyük bir başarıdır. Neden büyük bir başarıdır? Belki birçok arkadaş kampanya sırasında bile referandum çalışmaları sırasında bile bizim evet için çalışan camiamızda nasıl olsa evet çıkacak şeklinde düşündüğünden, işin sonuçlarının nelere yol açacağı konusunda tam olarak açıkçası jeton düşmemişti. Ama öbür taraf daha fazla bunun farkındaydı. Kendi ifadeleriyle söylüyorum ölümüne bir mücadele yaptılar. Genel kurulda, komisyonlarda yaptıkları gibi bunu sahada da gördük açıkçası. Birçok genel seçim ve referandumlar yaşadık, bizim bölgemize İzmir’den takviyelerin geldiğini, çalışmaların yapıldığını daha önce hiç görmedik. Ama gittiğimiz birçok ilçede İzmir’den yığılmalar yapıldığını artık ‘nasılsa İzmir tamam’ Manisa’ya yönelik büyük bir çalışma yapıldığını gördük sahada. Bu neydi açıkçası, ‘Referandumda 50.01, 50+1 oy hayır çıkarabilir miyiz’ diye. İnanın öyle bir şey olsaydı, anayasa değişikliği gerçekleşmemiş olsaydı, siz Türkiye’de ve Avrupa’da, belki dünyanın birçok ülkesinde dilim varmıyor ama 15 Temmuz’da darbe girişiminin başarısız olduğunda onun arkasındakiler nasıl bir hayal kırıklığı yaşadı, başarılı olsaydı nasıl bayram edeceklerdi ona benzer bir havayı görebilirdiniz. Belki karşılaştırma yapmak doğru değil. O gün bütün milletimiz, bütün siyasi partilerimiz hep birlikte sahada, meydanlarda direniş içindeydik. Ama bu sistem değişikliğini abartarak, tabiri caizse, ‘Rejim değişikliğidir. Artık Türkiye demokrasiden vazgeçiyor’ gibi söylemlerle bu işi hayat memat meselesi haline getirenler, Türkiye için bu işi tabiri caizse yol ayrımı gibi görenler daha çok benim sahada gördüğüm ve bizim psikolojik olarak gördüğüm izlenim öbür taraftı. Bunu hakikaten böyle bir algıyla yönetmeye çalıştılar ve biraz da bu yüzde 48,6’lık sonuçta onun da etkisi olduğunu görmek lazım.”

“Ege’de siyaset yapmak zor”

Üst üste yaşanan seçimlerin herkeste bir yorgunluğa neden olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Sizlerde de bir yorgunluk, hepimizde bir yorgunluk olduğu ortada. Bu tabiata aykırıdır eğer ‘Yorgun değiliz’ dersek. Hepimiz yoruluyoruz, nefis taşıyoruz, hepimiz insanız. Ama artık 2019’a kadar artık tadilat ve tamirat dönemidir. Kendi içimizde Berk Başkanımızın da ifade ettiği gibi çalışmalarımızı yapacağız ve önümüze bakacağız. İnşallah 2019’da tekrar bu ipi göğüsleyeceğiz. Ondan dolayı hiç kimsenin morali bozulmasın. Hiçbiriniz umutsuzluğa kapılmayın. Yani Manisa’daki başarıyı da hiç kimse küçümsemesin. Kolay değil, Ege’de siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bizler biliyoruz. Burası bir Yozgat, Konya, Kayseri bir Çorum değil, burası Manisa, İzmir, Aydın, Muğla. Bu illerin ne kadar zor olduğunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bu dönem içerisinde birçok seçime partinin ilk kurulduğu günden beri bütün seçimlere bizzat aktif olarak katılmış bir kardeşiniz olarak şunu da açık söyleyeyim bu referandum sürecindeki kadar yalanın, dolanın, iftiranın olduğunu ben görmedim, duymadım. Yani düşünün lokantaların kapatılmasında, muhtarlıkların kapatılmasına kadar akla ziyan bir sürü iftiralar attılar. İzmir’den bindirilmiş kıtalarla beraber Kula’da semerci Ahmet amcamız vardı hepiniz hatırlıyorsunuz akla ziyan yalanlar, suikast olacak, şöyle olacak, böyle olacak. Biz 18 maddeyi anlatmaktan çok bu yalanları bertaraf etmekle uğraştık. Ama çok şükür milletimizin ferasetiyle Türkiye genelinde yüzde 51.4’ü alarak onların bu yalanlarını ve kurmuş oldukları tezgahları da bozmuş olduk. Manisa’da da iyi bir netice aldık. Daha iyisi olabilir mi, elbette olabilir. Olacak mı, inşallah 2019’da olacak biz bundan eminiz” şeklinde konuştu.

“Yenilen pehlivan güreşe doymazmış”

Konuşmasının son bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Baybatur şunları söyledi:

“Referandum bitti, yok şöyle oldu, böyle oldu, mühürsüz pusuladır, zarftır. Bir giderler YSK’ya, yok Yargıtay’a, Danıştay’a, Anayasa Mahkemesine, bir diyorlar sine-i millet bir diyorlar sine-i Avrupa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi debelenip duruyorlar. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, Kılıçdaroğlu çıkıyor sabah akşam, halk oylamasının meşru olmadığı yönünde bir sürü boş laflar konuşuyor. Adama sormak lazım. ‘Sen yerel seçim, referandum, genel seçimlerde bu AK Parti kadrolarına karşı ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 8 kez mağlup olmuşsun. 8-0 mağlup olmuşsun hala çıkıyorsun konuşuyorsun. Yok efendim bu meşrudur değildir tartışmalarıyla sözüm ona kendi içerisindeki sıkıntıları, genel başkanlık sıkıntılarını bertaraf etmek, işi başka yöne çevirmek için kendilerince de bazı taktikler izliyorlar. Bunu da milletimiz görüyor."
Kaynak: iha