AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve Yönetimi tarafından mahalle muhtarlarına ve mahalle başkanlarına verilen kahvaltıda gündemi meşgul eden cinsel istismar suçuyla ilgili konuştu.

“Bu düzenleme mağduriyeti çözme adına yapılıyor”
Yasanın içeriğini ve neler getireceğini kaydeden Bilen, “Bu yasa ne getiriyor? Bu yasa şunu getiriyor. Sizin buralarda da vardır. Başka bölgelerde de var. 14-15 yaşında kız çocukları ya kaçarak ya anlaşarak evlilikler kuruyor. Bu evlilikten çocuklar dünyaya geliyor. Ya birilerinin ihbarıyla, yada o çocukların nüfusa kayıtları esnasında genç yaşta 14-15 yaşında birliktelikten dolayı o kızla birlikte olan gence 17-18 seneye tekabül eden bir ceza veriliyor. O delikanlı cezaevine giriyor. Eşi kucağında bir bebek ile bize geliyor. Biz anlaşmıştık, ailemizde izin vermede bir de cahillik yaptık ailemizin rızası dışında evlendik birlikte olduk. Ailelerimiz bizi dışladı, siz de bu aile bütünlüğünü yıktınız benim eşimi cezaevine koydunuz, bunu çözün diyorlar. Bunların sayısı tahminen 3-4 bin civarında. Bu sorunun büyük bir bölümü böyle bir mağduriyeti çözmek adına yapılmış bir düzenleme.” şeklinde konuştu.

“Bu mağduriyeti ana muhalefet de kabul ediyor”
Yapılmak istenilen düzenlemenin, cinsel istismara uğramış, tehdit, baskı, cebir, şiddet mağduru kız çocuklarına yönelik bir affın söz konusu olmadığına vurgu yapan Bilen, “Cinsel istismara uğramış, tehdit, baskı, cebir, şiddet mağduru kız çocuklarına yönelik bir af söz konusu değil. Bunu bir hukukçu olarak söylüyorum. Ama birileri çıkıyor biz sanki 11-12 yaşındaki genç yavruları, çocukları veya mağdur olmuş, istismara uğramış, tecavüze uğramış o kızları, o evlatları sanki evlendiriyormuşuz yada tacizcisiyle evlenmesini sağlıyormuşuz gibi bir düzenleme getirdiğimizi söylüyor. Şuanda yapılan algı bu. Burada kabahat bizim. Bunu geniş kesimlerle Sivil Toplum Örgütleriyle tartışıyor olsaydık. Bu iftiraya muhatap olmayacaktık. İftira diyorum. Açık ve net söylüyorum. Böyle bir mağduriyeti emin olun ana muhalefet milletvekilleri de kabul ediyor. Hemşerimiz de kabul ediyor. Herkes böyle bir sorun olduğunu biliyor ve kabul ediyor. Bizde diyoruz ki o halde çözelim.” diye konuştu.

“Bu yasada gayri ahlaki bir durum söz konusu değil”
Bilen konuşmasını şöyle tamamladı: “Samimi olarak söylüyorum. Ben bir kız çocuk babasıyım aynı zamanda hukukçuyum. Evet, eksiğimiz var. Bu eksik, bizim bunu görsel ve yazılı medyada vatandaşla daha çok paylaşıp, bu sorunu gün yüzüne çıkarıp, milletle tartışmak olmalıydı. Önceliğimiz bu olmalıydı. Ama bunu yapmadık, bunu ihmal ettik yada bunda yeterli çabayı göstermedik diye bizi; istismarcıları, tecavüzcüleri af ediyorlar diye millete iftira ile karalama kampanyaları ile muhatap etmenin bir alemi var mı? İnanarak ve bildiğim hukuk bilgilerin süzgecinden geçirerek size söylüyorum; biz şiddeti, istismarı, cebri, tehdidi uygulayıp ırza geçenleri asla ve kat’a affetmiyoruz. Burada rıza en birlikte olunsa bile, evlilik olsa bile bunlarda af yok. Bahsettiğimiz olay toplumumuzda maalesef bugüne kadar yaşanmış ve hala daha yaşanmaya devam eden bu genç yaşta cahilce, ailelerin rızası dışında kaçan gençlerle ilgilidir. Bu gayretimiz hata yapan evlatlarımızın tekrar topluma kazandırılmasına yöneliktir. Bu yasada gayri ahlaki gayri insani hiçbir durum söz konusu değil.”

Editör: TE Bilişim