AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi. Manisa Şehzadeler Belediyesi Rum Mehmet Paşa Bedesteni Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Emin Çipiloğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

"İslam dünyası 300 yıldır bilgiden uzak"

Bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İslam dünyasındaki kaosa değinerek, "İslam dünyası son 300 yıldır nedense hep fakir. İslam dünyasında büyük bir kaos var. İslam dünyasını etnik ve mezhepsel olarak bölüyorlar. Çünkü İslam dünyası 300 yıldır bilgiden uzak. Gerçek Kur’an’dan uzak. Ayetleri doğru okumuyor. Doğru okuyanlara da mutlaka ya darbe yapıyorlar, ya da manipülasyonlarla, terör faaliyetleriyle onları yıldırıyorlar. İktidardan uzaklaştırıyorlar. İslam dünyasından ayakta kalan 5-6 ülke var. Bunların başında Türkiye geliyor. Pakistan, Mısır, İran, Suudi Arabistan, Cezayir gibi istikbal vaat eden ülkeler var. Onun haricindeki ülkelere baktığımız zaman genellikle fakir, yoksul, yeraltı zengini, yerüstü zengini ama zengin kaynakların fakir bekçileri. O zaman Müslümanların uyanması gerekiyor. Müslümanlar iki türlü dua yapacaklar. Bir yandan batini dua yapacaklar bir yandan da zahiri dua yapacaklar. Ramazanlarda, kandillerde, kurbanlarda, cuma günleri ellerini açacaklar, yakaracaklar. Gözyaşlarıyla ter yaşları birbirine karışacak" diye konuştu.

"Türkiye uyanırsa domino tesiri yapar"

Türkiye üzerinde oynanan oyunlara vurgu yapan AK Partili Özdağ, "Ümit Türkiye olduğu için de Türkiye üzerinde de 60 yıldır bir manipülasyon yapıyorlar. Önce darbe girişimleri sonra kirli ve şantajcı medya patronları ve sermayedarlar siyasetçileri tembih ettiler. Toplumsal olaylar meydana getirdiler. Madımak gibi, Sivas gibi, Kahramanmaraş gibi yerlerde alevi sünni kavgaları çıkartmak istediler. Son zamanlarda da Kobani gibi eylemlerle de Kürt-Türk kavgaları çıkartmak istiyorlar. Allah’tan siyasi istikrar var, Allah’tan Recep Tayyip Erdoğan var. 14 yıldır sayın Başbakan ve sayın Cumhurbaşkanı var. Siyasi irade, siyasi istikrarı; siyasi istikrar, ekonomik istikrarı; ekonomik istikrar da dış politikadaki itibarı meydana getiriyor. Dünyadaki zengin yatakların üzerinde yaşıyoruz. Suyumuz var, madenlerimiz var, tarımımız var. Organik tarım yapacak kimyasal silahların kullanılmadığı büyük ovalarımız var. Bütün dünyanın gözü burada. Onun için Türkiye’yi yıldırmak istiyorlar. Türkiye uyanırsa domino tesiri yapar. Türk dünyası uyanır. Aynı Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda başlatmış olduğu hareket nasıl ki Kuzey Afrika’da, nasıl ki Arap ülkelerinde yeniden istiklal kavgasını meydana getirdiyse şimdi de ekonomik kalkınmayı başlatıyoruz. Yeniden orada domino tesiri yapacak" dedi.
Özdağ daha sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın Soma’daki programına katılmak üzere törenden ayrıldı.
Kaynak: iha